Alonso heeft weinig hoop na kwalificatie: 'Al een paar weekenden dat we het moeilijk hebben' Formule 1
Formule 1

Alonso heeft weinig hoop na kwalificatie: 'Al een paar weekenden dat we het moeilijk hebben'

Alonso heeft weinig hoop na kwalificatie: 'Al een paar weekenden dat we het moeilijk hebben'

Fernando Alonso heeft weinig hoop dat het team op zondag betere resultaten kan behalen dan in de kwalificatie op zaterdag. De Spanjaard mag de race vanaf de dertiende plek starten. Zijn teamgenoot, Lance Stroll, zal het nog moeilijker hebben om punten te scoren, aangezien hij vanaf de achttiende plek start.

Volgens Alonso komt de slechte prestatie van Aston Martin niet uit de lucht vallen. 'Het is niet alleen dit weekend, het is al een paar weekenden dat we het moeilijk hebben', vertelt de Spanjaard tegen Formula1.com. 'Dit weekend misschien nog wel meer dan normaal', voegt hij hieraan toe.

Dit weekend is volgens Alonso dus de kers op de taart als het gaat om het matige momentum. 'We presteren niet op ons beste niveau.' Aan het begin van het seizoen zagen we een sterk team bij Aston Martin. 'We moeten zo snel mogelijk terug naar dat niveau', vertelt Alonso. De Aston Martin-coureur behaalde echter zijn laatste podium in Zandvoort en met elke update lijkt het team in performance af te nemen.

Ingehaald door McLaren

Het team stond lange tijd op de vierde plek in het constructeurskampioenschap, maar is ondertussen ingehaald door McLaren. Tussen de twee teams zit maar een verschil van zes punten, maar de kans dat Aston Martin zijn plek kan heroveren lijkt klein. Alonso zet al zijn hoop in op zondag. 'In zekere zin hebben we dit weekend liever een betere zondag dan zaterdag, dus misschien komt er een kleine verandering.'

Toch blijft de Spanjaard realistisch over de kansen van het team. 'We zijn in geen enkele sessie erg snel, dus ik verwacht zondag geen wonderen, maar we zullen zien', vertelt hij. Ook zijn teamgenoot, Stroll, heeft geen hoge verwachtingen voor de race op zondag. 'Het was echt lastig. We zullen zien wat we kunnen doen', zei de Canadees. Alonso geeft echter niet gemakkelijk op. 'We zullen vechten tot het einde.'

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws