Ricciardo staat voor Pérez: 'Waarom zou ik deze positie niet kunnen vasthouden?' Formule 1
Formule 1

Ricciardo staat voor Pérez: 'Waarom zou ik deze positie niet kunnen vasthouden?'

Ricciardo staat voor Pérez: 'Waarom zou ik deze positie niet kunnen vasthouden?'

In de vrije trainingen waren er genoeg verrassingen te ontdekken, maar de enige daarvan die op het bepalende moment ook een goede startpositie wist te bemachtigen was Daniel Ricciardo. De 34-jarige kwam slechts twee tienden tekort op poleposition, maar wist wel de McLarens, de Mercedessen, én Sergio Pérez achter zich te houden.

Ricciardo keerde in Hongarije terug in de Formule 1, maar het feest was van korte duur, aangezien de Australiër zijn hand brak in Zandvoort. Dat bood Liam Lawson vijf weekenden vol kansen, waarna Ricciardo in de Verenigde Staten eindelijk weer terugkeerde. Dat weekend verliep niet naar wens, maar in Mexico stond de AlphaTauri-coureur er toen het ertoe deed. 'Op dit soort momenten krijg je ofwel tranen van geluk, of je voelt je helemaal opgepompt en opgewonden, en zo voel ik me nu wel', vertelt de blije Australiër bij F1TV.

'Dit geeft heel veel positieve energie. Ik wil mijn shirt van blijheid kapot trekken', lacht de oud-teamgenoot van Max Verstappen, die Sergio Pérez in zijn thuisweekend verschalkte. 'Ik ben heel blij met P4. Het is een heel goed resultaat voor ons als team. Ergens is het resultaat gek, maar sinds gisteren had ik al een heel goed gevoel in de auto.'

In Austin was Ricciardo nog de hekkensluiter in de Grand Prix, maar nu hoefde hij maar drie coureurs voor zich te dulden. 'Vorige week vielen een aantal dingen niet onze kant op, en dat zat me deze week dwars. Ik kon niet wachten om weer in de auto te stappen. Ik was opgewondener en hongeriger dan ik in een hele lange tijd geweest ben.'

Met of zonder Tsunoda was Ricciardo snel

Ricciardo pakte in 2018 al poleposition op het Autódromo Hermanos Rodríguez, en was nu dus opnieuw snel. 'Het is een uniek circuit waar we met zoveel mogelijk neerwaartse druk rijden, maar het is toch heel erg glibberen en glijden. We begonnen vanaf de eerste ronde met een andere afstelling, en ik voelde me daar meteen comfortabel mee', aldus Ricciardo. 'Ik voel me weer zoals vroeger. Yuki (Tsunoda, red.) gaf me een slipstream in Q1 en Q2, maar in Q3 heb ik het op eigen kracht gedaan. Er staan veel auto's achter me en dat voelt goed aan', zegt Ricciardo bij Sky Sports F1.

De punten worden pas op zondag verdeeld, weet de ervaren coureur maar al te goed. 'Ik ben heel blij dat ik deze emoties onder controle heb kunnen houden, en dat ik het op het circuit goed heb kunnen gebruiken. Dit is natuurlijk pas het halve werk. We richten ons over een uurtje wel op de race, maar eerst ga ik hiervan genieten. Het voelt heel erg goed. Een deel van me zegt: waarom zou ik deze positie niet kunnen vasthouden?' Een goed resultaat kan veel geld opleveren: AlphaTauri staat nu nog tiende en laatste, maar staat slechts zes punten achter nummer acht Alfa Romeo. Mocht Ricciardo inderdaad als vierde weten te eindigen, dan komt zelfs de zevende plek van Williams nog in zicht.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws