Marko verklaart verrassing: 'Ze hebben zitten bluffen, en Max had een probleempje' Formule 1
Formule 1

Marko verklaart verrassing: 'Ze hebben zitten bluffen, en Max had een probleempje'

Marko verklaart verrassing: 'Ze hebben zitten bluffen, en Max had een probleempje'

Volgens Red Bull Racing-teamadviseur Helmut Marko zorgde een hapering bij Max Verstappen ervoor dat de Nederlander poleposition misliep. Verstappen zal in de race als derde van start moeten gaan, nadat de Ferrari-coureurs verrassend de snelste tijden lieten noteren. Marko maakt zich voorlopig weinig zorgen.

Verstappen was in elk van de drie vrije trainingen de snelste coureur, en leek op basis van Q1 en Q2 ook de grote favoriet tijdens Q3, maar kwam uiteindelijk net wat minder dan een tiende tekort om als eerste aan de Grand Prix van Mexico te mogen beginnen. 'Max heeft in bochten dertien en veertien (de langzame bochten in het stadiongedeelte, red.) in zijn beide ronden ongeveer anderhalve tiende verloren vanwege een klein probleempje', vertelde Marko bij ORF.

Het is al de zesde poleposition van het seizoen voor Ferrari, dat slechts éénmalig de leiding vast kon houden en zo de overwinning veroverde. 'Ferrari doet hier ook mee qua motorvermogen. Ze hebben zitten bluffen in de vrije trainingen en waren nu erg sterk. Dat is een verrassing', geeft de 80-jarige voormalige Formule 1-coureur toe.

Ricciardo verschalkt Pérez

Toch is er nog geen reden om het optimisme te laten varen. 'De andere verrassing is Daniel Ricciardo, dat is heel positief voor ons', zegt Marko over de vierde plek van de AlphaTauri-coureur. Het zusterteam van Red Bull staat nog laatste in het constructeurskampioenschap, maar kan met een goede buit op zondag zomaar twee plekken opschuiven, gezien de kleine achterstand op Haas en Alfa Romeo.

Voor Red Bull zelf verwacht Marko ook gewoon weer goed nieuws op zondag. 'Ik denk dat we er in de race beter voor zullen staan, omdat Ferrari deze snelheid niet vast zal kunnen houden. Dat zie je eigenlijk het hele seizoen al in de races, behalve in Singapore. Daar konden ze vooraan het tempo ook een beetje drukken, omdat inhalen daar zo lastig is', vertelt Marko over de enige race van het seizoen die niet door Red Bull gewonnen werd.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws