Alonso kijkt uit naar start seizoen: 'We hebben een goede basis' Formule 1
Formule 1

Alonso kijkt uit naar start seizoen: 'We hebben een goede basis'

Alonso kijkt uit naar start seizoen: 'We hebben een goede basis'

Fernando Alonso kijkt positief uit naar de start van het nieuwe raceseizoen. Tijdens de wintertesten in Bahrein bleek uit de data dat Aston Martin een auto met potentie heeft neergezet. De concurrentie houdt de Britse renstal dus goed in de gaten, en ook coureur Alonso denk dat het team een goede basis heeft neergezet voor het aankomende seizoen, vertelt hij tegen AS.com.

Het ontwerpteam van Aston Martin heeft een mooie bolide neergezet. De AMR23, die in elkaar gezet is door onder andere ex-Red Bull Racing ingenieur Dan Fallows en ex-Mercedes aerodynamicus Eric Blandin, heeft tijdens de testdagen in Bahrein goede resultaten geboekt. De fans zijn enthousiast en de competitie houdt ze goed in de gaten, maar het Aston Martin-team zelf wil eerst de Grand Prix van Bahrein afwachten voor ze in de verwachtingen mee gaan.

Alonso: 'De auto is makkelijk te besturen'

Naast de nieuwe bolide heeft het team ook geïnvesteerd in een nieuwe coureur. Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso is dit seizoen overgestapt van Alpine naar de Britse renstal. Hij is tevreden over het begin van het nieuwe seizoen en zit goed op zijn plek bij Aston Martin. Het goede verloop van de testdagen heeft daar natuurlijk ook aan bijgedragen. 'De auto is ook makkelijk te besturen', zegt de Spanjaard tegen AS.com. 'Het lijkt erop dat het een goede basis is voor toekomstige auto's.'

De auto is een verbetering ten opzichte van de AMR22 van vorig seizoen. '95 procent van de componenten zijn volledig nieuw, er is amper vijf procent geërfd van de AMR22', stelt Alonso, die tevreden spreekt over de auto waarin hij tijdens de testdagen mocht rijden. 'Ik denk dat er meer betrouwbaarheid is dan de afgelopen jaren', vervolgt hij. 'Ja, er waren wat problemen de eerste dag, maar dat is normaal bij de testdagen.'

Afwezigheid Stroll 'groot gemis voor het team'

Tijdens de testdagen moest Alonso het stellen zonder zijn teamgenoot Lance Stroll, die vlak daarvoor een fietsongeluk had. Dit is een groot gemis voor het team volgens de Spanjaard. 'Lance (Stroll, red.) heeft meer ervaring bij het team en met de auto, dat hij geen feedback kan leveren is een groot gemis voor het team', zegt Alonso. 'Ik ben nieuw bij het team, dus we weten niet bij mijn feedback of het aan mij ligt, of echt aan de auto.' Tijdens de testdagen was reservecoureur Felipe Drugovich de vervanger van Stroll.

Hoe de AMR23 het uiteindelijk echt gaat doen tijdens het seizoen is nu nog niet te zeggen. Het Aston Martin-team focust zich nu vooral op hun doel om door te blijven ontwikkelen. Met de nieuwe bolide doen ze al een goede stap in die richting. De auto bevat onderdelen van Mercedes, denk aan de versnellingsbak, motor en ophanging. Tijdens de testdagen versloeg deze bolide ook Ferrari en Red Bull bij het uitkomen van de bochten. Op de rechte stukken kwam het nog te kort.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws