Krack gelooft nog niet in Aston Martin-hype: 'We zijn realistisch' Formule 1
Formule 1

Krack gelooft nog niet in Aston Martin-hype: 'We zijn realistisch'

Krack gelooft nog niet in Aston Martin-hype: 'We zijn realistisch'

Teambaas Mike Krack probeert de hoge verwachtingen voor het Aston Martin-team een beetje in te dammen. Tijdens de testdagen in Bahrein heeft de Brite renstal een goede impressie achtergelaten. De nieuwe AMR23 heeft goede resultaten geboekt en snelle rondetijden neergezet. Maar toch wil dit volgens de teambaas nog niets zeggen over de daadwerkelijke prestaties tijdens het seizoen, meldt Motorsport.com.

Tijdens de testdagen heeft Aston Martin laten zien dat het potentie heeft. Vooral door het consistente tempo en de goede prestatie bij de lange rit van coureur Fernando Alonso is de bolide opgevallen. Toch durft teambaas Mike Krack het nog niet aan om met de verwachtingen mee te gaan.

'Ik geloof dat het heel erg lastig is om alleen door de testdagen te zien hoe een auto gaat presteren', zegt de Luxemburger. 'Denk bijvoorbeeld aan vorig jaar, toen waren we tijdens de testdagen op plek vier, nogmaals plek vier en plek tien. Uiteindelijk lagen we er tijdens het raceweekend in de eerste kwalificatieronde uit.'

Aston Martin focust op één doel: 'doorontwikkelen'

Het allerbelangrijkste is nu om de gestelde doelen in zicht te houden, is Krack van mening. 'We willen blijven ontwikkelingen ten opzichte van de auto, dat blijft ons voornaamste doel', zegt de teambaas, die de tijdens de testdagen alleen over coureur Alonso en reservecoureur Felipe Drugovich beschikte. Een aantal dagen voor de testdagen van start gingen had Lance Stroll een fietsongeluk, waardoor het nog onbekend is of hij in het weekend zal racen.

De verwachtingen blijven verder dus hetzelfde voor Aston Martin, de teambaas is er streng op dat er niet naast de schoenen gelopen zal worden. 'De auto heeft goede resultaten neergezet, ja, maar we moeten niet gaan dromen', stelt de Luxemburger. 'We hebben altijd hoge verwachtingen en we willen altijd beter presteren dan vorig jaar. Vooralsnog gaat dat nu goed, maar we hebben duidelijke doelen en het is belangrijk dat we met beide benen op de grond blijven staan.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws