Alonso neemt sprintrace na straf China niet meer serieus: 'Vooral een dag voor de lol' Formule 1
Formule 1

Alonso neemt sprintrace na straf China niet meer serieus: 'Vooral een dag voor de lol'

Alonso neemt sprintrace na straf China niet meer serieus: 'Vooral een dag voor de lol'

Fernando Alonso heeft nog maar eens uitgehaald naar de wedstrijdleiding. De Aston Martin-coureur kreeg na de sprintrace in China een straf voor de actie op zijn landgenoot Carlos Sainz en dat zit hem nog altijd niet lekker. Na afloop van de sprintkwalificatie in Miami stelde de Spanjaard dat de sprintrace op zaterdag voor hem 'geen enkele betekenis' heeft.

Eerder deze week vroeg Aston Martin een right of review aan voor de tijdstraf en de strafpunten die Alonso op zijn licentie bijgeschreven kreeg naar aanleiding van zijn optimistische inhaalpoging op Ferrari-coureur Sainz tijdens de sprintrace in China. Er bestaat dus nog een kans dat de straf terug wordt gedraaid, maar de beslissing van de wedstrijdleiding steekt de 42-jarige Spanjaard nog altijd. Na afloop van de sprintkwalificatie, waarin de tweevoudig wereldkampioen als achtste eindigde, liet hij dan ook weten dat de sprintrace voor hem 'niet heel interessant' is.

'De sprintrace betekent toch niks', zegt Alonso voor de camera van F1TV. 'Want we niet kunnen vechten omdat we toch straffen krijgen voor alles wat we doen. Zaterdag zal dan ook vooral een dag voor de lol zijn, het is namelijk niet heel interessant voor ons', haalt de wereldkampioen van 2005 en 2006 nog maar eens uit naar de wedstrijdleiding.

Doel bereikt in sprintkwalificatie

Over de sprintkwalificatie zelf was Alonso behoorlijk tevreden, al ging het niet vanzelf en was hij langzamer dan zijn teamgenoot Lance Stroll. 'Het was erg lastig om de grip op de baan correct in te schatten, en de overstap van de mediumbanden naar de zachte band aan het einde was zwaar. Maar het was voor iedereen dezelfde uitdaging. Maar we hebben met beide auto’s SQ3 gehaald en daarmee ons gestelde doel bereikt', zegt Alonso, die verder geen verwachtingen voor de sprintrace zegt te hebben. 'We hebben tijdens de eerste training geen lange runs gereden, dus we weten niet hoe we het in racecondities zullen doen.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws