Mol over problemen bij Mercedes: 'Ze durven dat niet te zeggen' Opinie
Opinie

Mol over problemen bij Mercedes: 'Ze durven dat niet te zeggen'

Mol over problemen bij Mercedes: 'Ze durven dat niet te zeggen'

Mercedes kwam tijdens de sprintkwalificatie op het Miami International Autodrome met beide coureurs niet door SQ2 heen en dat was een fikse teleurstelling voor de Duitse constructeur. Als Olav Mol in het Race Café gevraagd wordt naar hoe hij naar die situatie kijkt, schiet de 62-jarige, die in het verleden talloze F1-wedstrijden van commentaar voorzag, in de lach.

Mercedes-coureurs George Russell en Lewis Hamilton zijn nog altijd aan het vechten met de W15 en dat leidde in de sprintkwalificatie tot een teleurstellende elfde en twaalfde plaats. Als presentator Rob Kamphues in het Race Café het Mercedes-onderwerp aansnijdt en aan Mol vraagt hoe hij naar de situatie bij het Duitse merk kijkt, doet de commentator geen enkele moeite om een lach te onderdrukken.

'Nee kijk, we moeten ook reëel zijn', wijst Mol op de minimale verschillen waarop beide coureurs werden uitgeschakeld in SQ2. 'Het gaat nergens over. Lewis (Hamilton, red.) heeft natuurlijk weer een reden, want hij raakte even de muur en dat hij het in dat rondje dan even net niet redde. Maar ja, als je dat dan verliest op Nico Hülkenberg in de Haas, dat maakt het natuurlijk extra pijnlijk', vervolgt Mol op serieuzere toon.

'Ze hebben het niet voor elkaar. Elke wedstrijd komen er weer persberichten van: ja, we denken dat we de auto nu wel wat verbeterd hebben. Ze durven het niet te zeggen, maar de Mercedes is nog steeds een diva', oordeelt Mol. 'De ene race doet ze wat ze wil en de andere race niet. Of ze doet vijf rondjes wat ze willen en dan vijftien rondjes uiteindelijk weer niet. Ik lach erom, maar ik gun het ze niet. Laat ik daar wel heel duidelijk over zijn, want ik heb het liefst dat zij er ook gewoon bij staan', verzekert Mol.

In slaap gesust

Dat McLaren en ook Aston Martin, die beiden met een Mercedes-krachtbron rijden, voor Mercedes eindigden, zal hard aankomen bij de Duitse constructeur, denkt Mol die opnieuw een lach niet kan onderdrukken. 'Dat moet verschrikkelijk pijn doen. En waar het nu precies aan ligt, dat weet ik niet', zegt Mol. 'Het is natuurlijk te makkelijk om te zeggen: hoogmoed komt voor de val. Omdat ze in het begin van het hybride-tijdperk wedstrijden niet hebben gereden zoals ze deze hadden kunnen rijden. Wat bedoel ik daarmee? Ze konden het hele veld op een ronde zetten. Dat hebben ze niet gedaan, want het ging allemaal zo goed en ze wilden de FIA een beetje kalm houden. Dan heb je jezelf misschien in slaap gesust, op wat voor gebied dan ook', aldus Mol.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws