Mercedes laat Schumacher en Antonelli allebei testen, Wolff en Vowles ontkennen rijderswissel Formule 1
Formule 1

Mercedes laat Schumacher en Antonelli allebei testen, Wolff en Vowles ontkennen rijderswissel

Mercedes laat Schumacher en Antonelli allebei testen, Wolff en Vowles ontkennen rijderswissel

Mercedes laat Mick Schumacher en Andrea Kimi Antonelli allebei testen op Silverstone na de Grand Prix van Miami. Naar verluidt heeft Williams de FIA gevraagd om een uitzondering te maken betreffende de superlicentie van Antonelli, zodat hij in Imola Logan Sargeant al kan vervangen. Volgens Toto Wolff en James Vowles klopt daar helemaal niets van.

Antonelli zal Sargeant niet vervangen tijdens de Grand Prix in Imola. In plaats daarvan zal de 17-jarige Italiaan volgende week de 2022-Mercedes testen samen met Schumacher in Silverstone, zo meldt Auto, Motor und Sport. Antonelli zal dan voor het eerst kennismaken met een auto van het 2022-reglement en Schumacher zal de W13 ook aan de tand gaan voelen. De Duitser is na zijn vertrek bij Haas in dienst getreden bij Mercedes om de coureurs te helpen met de auto, aangezien hij vooral veel virtuele meters maakt in een Formule 1-auto op de simulator. De Duitser hoopt nog altijd terug te keren naar de Formule 1, maar als Antonelli sneller is tijdens de test, dan lijkt die kans steeds kleiner te worden.

Antonelli imponeerde tijdens zijn tweede test in Imola, waarbij hij consistente en indrukwekkende tijden liet noteren. Daardoor gingen er geruchten rond dat Williams de FIA had gevraagd om Antonelli een superlicentie te geven, zodat hij Sargeant kon vervangen. De Amerikaan imponeert momenteel niet echt. Bij Williams schijnt er niet direct behoefte te zijn aan Schumacher, die vorig jaar ook al in gesprek was met de Britse renstal. Vowles en Wolff ontkennen de geruchten allebei, en ze geloven niet dat de FIA een licentieaanvraag momenteel goed zou keuren. Antonelli wordt in augustus pas achttien.

Wolff verwijst alles naar het rijk der fabelen

Wolff reageert vrij fel op de geruchten die momenteel rondgaan. De Oostenrijker heeft al vaker gezegd dat hij geen druk op Antonelli wil leggen en dat hij zich moet focussen op de Formule 2, waar hij momenteel rijdt bij Prema Racing. 'Ik heb geen idee waar deze geruchten vandaan komen en dat Mercedes erop staat dat dit gaat gebeuren', zegt Wolff tegenover Motorsport.com. 'Kimi moet zich concentreren op zijn Formule 2-kampioenschap, en hij weet dat.' Wolff benadrukte dat Mercedes voorzichtig zou blijven om Antonelli niet te snel te laten debuteren, gezien zijn snelle opkomst door de juniorseries en zijn gebrek aan ervaring. 'Al het andere zijn slechts geruchten, die blijven rondgaan en feitelijk onjuist zijn. Hij is een F2-coureur voor Prema, en daar concentreren we ons op.'

Wolff herinnert iedereen eraan dat Antonelli de Formule 3 heeft overgeslagen. 'Slechts 15 maanden geleden zat hij in een F4-auto. We hebben veel vertrouwen in Kimi, zijn capaciteiten en ook zijn toekomst. Maar er is een traject dat we met zorg moeten volgen, in plaats van te dromen over het overslaan van kampioenschappen op een manier die zeker niet voordelig voor hem is. Ik denk dat een kampioen zich niet zal laten afleiden door dit alles. Maar zeker, het leidt mij af omdat iedereen mij vraagt: Wat gebeurt er met Kimi en in Imola? Het gaat niet gebeuren', stelt Wolff. 'Dit is niet iets dat Mercedes wil. Deze geruchten hebben een eigen leven gekregen. Laten we ons op de Formule 2 richten. We hebben als team veel andere zaken op te lossen.'

Vowles geeft aan dat Sargeant 'in de auto zit en daar blijft'

Williams-teambaas en oud-collega van Wolff, Vowles, geeft hetzelfde aan. 'Ik heb geen idee wat er allemaal gebeurt betreffende de tests van Mercedes', zegt Vowles. 'We kijken, net als elk ander team, naar welke rijders we willen hebben. We hebben ook onze eigen junioren. Ik kan niet echt bepalen op welk niveau Kimi nu zit. Logan heeft op dit moment zijn zitje verdiend, en hij heeft genoeg doelen om te behalen, maar op dit moment is er geen sprake van een rijderswissel. We hebben veel grotere problemen die we op moeten lossen. Alex rijdt ontzettend goede races, maar hij scoort geen punten. Dat oplossen is een prioriteit. Kimi zat een tijd terug nog in een Formule 4-auto, dus dat zou een heel, heel grote stap zijn om nu al in een Formule 1-auto te rijden binnen zo'n korte tijd.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws