Alonso tevreden na eerste officiële dag in de AMR23: 'Zeker gezien de problemen die we op moesten lossen' Formule 1
Formule 1

Alonso tevreden na eerste officiële dag in de AMR23: 'Zeker gezien de problemen die we op moesten lossen'

Alonso tevreden na eerste officiële dag in de AMR23: 'Zeker gezien de problemen die we op moesten lossen'

Fernando Alonso begon de middagsessie op het Bahrain International Circuit nog met wat kleine problemen, maar tijdens het tweede deel van zijn sessie kon de 41-jarige Spanjaard zich van zijn beste kant laten zien. De coureur van Aston Martin bracht zelfs de tweede tijd op de klokken en hoefde enkel Max Verstappen voor zich te dulden.

De middagsessie begon moeizaam voor Alonso, nadat de AMR23 vloerschade had opgelopen. Het kostte de Spanjaard de nodige tijd, maar later in de sessie kon hij toch de baan weer op. De Aston Martin-coureur liet zich van zijn beste kant zien en kwam tot op 29 duizendsten van de snelste tijd van Verstappen. Even later probeerde Alonso de tijd van de Nederlander nogmaals aan te vallen, maar een matige eerste sector en een foutje in de laatste bocht zorgden ervoor dat hij zijn tijd niet kon verbeteren.

Al met al is Alonso erg te spreken over de eerste testdag. 'Over het algemeen ben ik zeer tevreden met de eerste officiële testdag in de AMR23', opent hij in een persbericht van Aston Martin. 'Als team hebben we in totaal honderd ronden afgelegd en dat is een goede start, gezien de kleine problemen die we op hebben moeten lossen. We zijn nog met veel dingen aan het experimenteren, dus elke ronde is belangrijk. We leren elke keer dat we de baan opgaan weer wat nieuws over de auto.'

Drugovich kent valse start

Felipe Drugovich mocht tijdens de ochtendsessie de geblesseerde Lance Stroll vervangen, maar het begin verliep op zijn zachtst gezegd nogal stroef voor de Braziliaan. Na enkele minuten kwam zijn bolide tot stilstand en daarmee zorgde hij direct voor een rode vlag. Nadat het euvel verholpen was, kon Drugovich toch nog veertig ronden rijden en dat stemt hem tevreden. 'Het was geweldig om voor het eerst de AMR23 te mogen besturen. Ik heb er erg van genoten. In het begin moest ik een aantal ronden wennen, maar daarna kwam ik al vlot in een goed ritme', aldus Drugovich.

Actie: Pak 20 procent korting op F1TV Pro. Klik hier voor de aanbieding of bekijk onze Formule 1-live-kijken-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws