Alonso voelt zich comfortabel in de AMR23: 'Ik kijk uit naar de kwalificatie' Formule 1
Formule 1

Alonso voelt zich comfortabel in de AMR23: 'Ik kijk uit naar de kwalificatie'

Alonso voelt zich comfortabel in de AMR23: 'Ik kijk uit naar de kwalificatie'

Fernando Alonso is tevreden over hoe de eerste dag in Monaco is verlopen. De Spanjaard stelt dat hij een goed beeld heeft gekregen van het gedrag van de AMR23 in de straten van het prinsdom. De auto voelde volgens de Aston Martin-coureur goed aan en dat geeft vertrouwen voor de rest van het weekend. Lance Stroll sluit zich aan bij de woorden van zijn teamgenoot.

De muren zijn in Monaco nooit ver weg en daarom is het van groot belang om vertrouwen te hebben in de auto. Alonso laat in een persbericht van zijn team weten dat hij vrijdag veel geleerd heeft over de AMR23. 'We hebben vandaag voldoende ronden gereden en we hebben een goed beeld van onze auto kunnen krijgen. Het was belangrijk om al vroeg in het weekend een goed ritme te vinden en om uit de problemen te blijven.'

Alonso kon naar eigen zeggen al het beste uit de AMR23 halen en dat belooft veel goeds voor de rest van het weekend. 'In beide sessies voelde de auto goed aan en dat helpt behoorlijk op dit circuit. Iedereen heeft dit jaar betere en mindere momenten, dus we moeten er klaar voor zijn om er elk weekend te staan. In sommige weekenden zullen we sneller zijn dan onze rivalen en in andere weekenden kan het weer anders zijn. Maar ik kijk uit naar de kwalificatie', zegt Alonso.

Stroll optimistisch na goede vrijdag

Ook Stroll had het naar zijn zin in de Aston Martin. De Canadees reed op vrijdag 59 ronden in de straten van Monaco en dat heeft hem veel informatie gebracht. 'De AMR23 doet het prima hier. We hoeven vanavond dus enkel nog wat kleine aanpassingen te doen. Het veld zit al het hele jaar dicht bij elkaar, dus het wordt ontzettend belangrijk op alles op orde te hebben voor de kwalificatie', aldus Stroll.

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws