Sainz ging van kusje naar klapzoen: 'Een klein inschattingsfoutje' Formule 1
Formule 1

Sainz ging van kusje naar klapzoen: 'Een klein inschattingsfoutje'

Sainz ging van kusje naar klapzoen: 'Een klein inschattingsfoutje'

Ferrari-coureur Carlos Sainz was in de eerste vrije training de eerste coureur die in aanraking kwam met de vangrails in Monaco. De Spanjaard ontsnapte al vroeg aan serieuze schade, maar was vervolgens alsnog snel onderweg in de beide vrije trainingen, totdat het aan het einde van de tweede training wél fout afliep. Sainz zelf maakt zich weinig zorgen over het voorval, en meent dat dit erbij hoort in Monaco.

Tegen de verwachtingen in was Sainz de hele dag sneller dan teamgenoot Charles Leclerc, tot het einde van de tweede vrije training. De coureur uit Madrid zocht hierbij wel de randjes op, en ging daar een aantal keer overheen. In de eerste vrije training liep een kusje tegen de muur goed af, en sloot Sainz de training veruit als snelste af, met een voorsprong van meer dan drie tienden van een seconde op landgenoot Fernando Alonso.

VT2 eindigt met crash

In de tweede vrije training was Sainz opnieuw snel onderweg, maar een vergelijkbaar incident als in de eerste training kende een minder goede afloop. Zelf vond Sainz dat de crash niet veel voorstelde. 'Het was een hele kleine crash om eerlijk te zijn. Ik raakte de muur lichtjes aan de binnenkant van bocht zestien', vertelt Sainz aan Formula1.com. 'Het was een typische Monaco-inschattingsfout. Zonde, want ik geef de monteurs hierdoor wat extra werk, maar qua vertrouwen en snelheid heb ik er de hele dag bovenop gezeten. Een klein inschattingsfoutje in een bocht gaat daar geen invloed op hebben.'

Ondanks zijn crash kijkt Sainz dus tevreden terug op de dag, al denkt hij wel dat Red Bull nog steeds de favoriet is voor de rest van het weekend. 'Ik denk dat we op de juiste weg zijn om op zijn minst mee te kunnen dingen voor poleposition. De Red Bull is nog steeds snel, ze leiden nog steeds na vandaag, maar we zitten dichter in de buurt dan in ieder ander weekend. We hopen dat we het ze op zijn minst heel lastig kunnen maken, maar ik geloof dat het nog altijd lastig wordt.'

Bookmakers zijn niet overtuigd van zege Verstappen in Monaco... Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws