Pérez staat achter Ricciardo: 'Hij is niet de enige die mijn stoeltje wil hebben' Formule 1
Formule 1

Pérez staat achter Ricciardo: 'Hij is niet de enige die mijn stoeltje wil hebben'

Pérez staat achter Ricciardo: 'Hij is niet de enige die mijn stoeltje wil hebben'

Sergio Pérez zal als vijfde aan zijn thuisrace beginnen. Naast de beide Ferrari's en teamgenoot Max Verstappen staat ook Daniel Ricciardo voor hem op de startopstelling, en Pérez geeft dan ook toe dat de Australiër een ijzersterke kwalificatie afwerkte. Toch wil Pérez zelf zijn kans grijpen in zijn thuisweekend en voor iets speciaals zorgen.

De Mexicaan kwam in de kwalificatie slechts anderhalve tiende tekort op Verstappen. Dat gat is dit jaar regelmatig veel groter geweest, en dus was Pérez niet ontevreden over zijn snelheid. 'We boekten al progressie in Austin, en dat doen we hier ook, dus ik denk dat we op een goed niveau zitten met de auto', zo wordt de 33-jarige coureur geciteerd door RaceFans.

Het Autódromo Hermanos Rodríguez biedt erg weinig grip, vanwege de hoge ligging. 'Dit circuit is natuurlijk heel lastig. Elke set banden die ik gebruikte voelde anders aan, dus dit is een circuit waar het heel lastig is om het maximale eruit te halen', weet de thuisrijder. 'Vooral tijdens de kwalificatie ging de temperatuur wat omhoog. Drie of vier graden meer maken weinig verschil op een ander circuit, maar in Mexico verandert je balans dan behoorlijk omdat je altijd op het randje zit en zoveel glijdt.'

Pérez hoopt op unieke thuiszege

Iemand die wel het maximale eruit leek te hebben gehaald was Ricciardo, met een vierde startplek. 'Nou ja, Daniel (Ricciardo, red.) heeft een geweldig rondje neergezet', geeft Pérez toe. Het is algemeen bekend dat Ricciardo graag terug wil keren naar Red Bull Racing, en de Australiër heeft het dus op het zitje van Pérez gemunt. 'Ik denk ook niet dat het alleen Daniel is die mijn stoeltje wil hebben. Ik denk dat er heel veel coureurs zijn die dit stoeltje willen hebben. Dat is geweldig, want als ze het verdienen, ben ik alleen maar blij voor ze', aldus Pérez.

De Red Bull-coureur hoopt zelf met een topresultaat een voorlopig einde aan de geruchtenstroom te kunnen brengen. 'Ik ga proberen voor iets speciaals te zorgen en dan zien we wel wat er gebeurt.' Een zege in eigen huis zou een unicum betekenen voor de Mexicaanse coureur. Naast de zes zeges van Pérez wist alleen Pedro Rodríguez, een van de broertjes waar het circuit naar vernoemd is, twee races te winnen, maar nog nooit won een Mexicaan in eigen land.

Bekijk de Grand Prix van Mexico live via F1TV of Viaplay!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws