Alonso zeer lovend over de FIA: 'Soms doen ze dingen goed en dat moet je benoemen' Formule 1
Formule 1

Alonso zeer lovend over de FIA: 'Soms doen ze dingen goed en dat moet je benoemen'

Alonso zeer lovend over de FIA: 'Soms doen ze dingen goed en dat moet je benoemen'

Fernando Alonso heeft na de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië veel complimenten over voor de FIA. De coureur van Aston Martin was blij met de delta die de wedstrijdleiding had ingevoerd om chaos in de kwalificatie te voorkomen. Bovendien zag de Spanjaard dat de straffen voor het overschrijden van de baanlimieten snel en consequent werden uitgedeeld.

Alonso moest het in de kwalificatie uiteindelijk doen met de tiende tijd. De coureur van Aston Martin had al een moeilijk weekend verwacht op het circuit van Monza, maar na de eerste twee kwalificatiesessies had de Spanjaard wat meer verwacht. 'In Q3 hoopte ik waarschijnlijk op iets meer, misschien P9 of P8, of dat we dichter bij P9 zouden staan', wordt Alonso geciteerd door Motorsport.com. 'Maar Q1 en Q2 verliepen een klein beetje beter dan verwacht omdat we maar op één set banden doorgingen.'

Alonso deelt complimenten uit aan FIA

Tijdens de kwalificatie was uiteindelijk Sainz de snelste, maar zijn poleposition kwam even in gevaar. De Ferrari-coureur voldeed niet aan de delta die de wedstrijdleiding had ingesteld om te veel verkeer te voorkomen in de kwalificatie. 'Na de chaos in de Formule 3 en Formule 2, implementeerden zij in onze vrije training een minimumtijd. Het werkte volgens mij wel goed in de kwalificatie. Er waren nog steeds wat problemen met verkeer, maar veel minder dan zonder regels. Zoals gezegd, soms doen zij dingen goed en dat moeten we dan ook benoemen', stelt Alonso.

De tijden van zowel Sainz als Charles Leclerc werden niet afgepakt, maar dat betekent niet dat de wedstrijdleiding niet druk bezig was. Track limits zijn ook op Monza onderwerp van gesprek. 'Je kunt de regels niet van weekend op weekend veranderen. Het is altijd de witte lijn en ik reed daar een klein beetje wijder', doelt Alonso op het moment dat zijn tijd werd afgepakt. 'Dat accepteer ik, het was prima. De FIA heeft het weer goed gedaan. We wijzen altijd naar de FIA als zij dingen fout doen. In Zandvoort hadden ze goede timing van de safetycars, de rode vlaggen en dat soort zaken', zegt de complimenteuze tweevoudig wereldkampioen.

Verstappen kan dit weekend zijn tiende zege op een rij pakken! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws