AlphaTauri vult één van de twee stoeltjes: team verlengt contract Tsunoda met één jaar Formule 1
Formule 1

AlphaTauri vult één van de twee stoeltjes: team verlengt contract Tsunoda met één jaar

AlphaTauri vult één van de twee stoeltjes: team verlengt contract Tsunoda met één jaar

Yuki Tsunoda zal volgend seizoen bij het team van AlphaTauri blijven. De Japanse coureur stapte vorig seizoen in bij de Italiaanse renstal en heeft de Red Bull Racing-familie weten te overtuigen voor een langer verblijf. Het team is vooral blij met de progressie die de coureur heeft geboekt sinds zijn verhuizing naar Italië, waar AlphaTauri een oogje in het zeil kan houden. Hierdoor is één van de twee stoeltjes bij de renstal nu officieel gevuld voor 2023.

Momenteel is er veel te doen over het rijdersduo van AlphaTauri voor 2023. Pierre Gasly lijkt de overstap te gaan maken naar Alpine, waardoor er nog enige onzekerheid was over beide stoeltjes bij de Italiaanse renstal. AlphaTauri heeft een deel van de onzekerheid nu weggenomen door het contract van Tsunoda met één jaar te verlengen. In de wandelgangen werd, onder andere door Helmut Marko, al geroepen dat de Japanner de meest logische keuze was voor AlphaTauri.

Tsunoda is uiteraard blij dat hij minimaal nog één jaar in de Formule 1 te vinden zal zijn. 'Ik wil iedereen bij Red Bull, Honda en AlphaTauri heel erg bedanken voor de kans om langer te rijden in de Formule 1', vertelt de coureur in een persbericht van AlphaTauri. 'Ik voel me nu echt een onderdeel van het team, nadat ik naar Italië ben verhuisd, en ik ben blij dat ik ook in 2023 mag racen met het team. Het huidige seizoen is natuurlijk nog niet voorbij en we blijven pushen in dit gevecht in het middenveld.'

Tost: 'Blij dat Tsunoda nog een jaar de kans krijgt'

Tsunoda stond vooral in zijn eerste jaar in de sport bekend als een probleemkind. Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, heeft aangegeven graag met dergelijke coureurs te werken en hij is dan ook blij dat Tsunoda blijft in 2023. 'We hebben vorig jaar al kunnen zien dat Yuki een hele getalenteerde coureur is. De snelheid die hij recent heeft laten zien, heeft aangetoond dat hij in een leercurve zit. Zoals ik al eerder heb gezegd: coureurs hebben drie jaar nodig om volledig te wennen in de Formule 1 en ik ben blij dat Yuki nog een jaar de kans krijgt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws