Het tijdperk van de jonge jongens: 'Voelt alsof Verstappen de Formule 1 op z'n kop zet' Formule 1
Formule 1

Het tijdperk van de jonge jongens: 'Voelt alsof Verstappen de Formule 1 op z'n kop zet'

Het tijdperk van de jonge jongens: 'Voelt alsof Verstappen de Formule 1 op z'n kop zet'

Momenteel zijn er veel jonge coureurs op de grid die uitmuntend presteren. Denk hierbij aan een Charles Leclerc, Lando Norris, George Russell en de meest opvallende Max Verstappen. Oud-Formule 1-corueur Timo Glock is onder de indruk van het vele jonge talent.

'We hebben momenteel echt talenten op de grid, terugkijkend op hoe Charles en op hoe George in de geschiedenis door de juniorencategorieën gingen', zo begint Glock bij de Beyond the Grid-podcast. Toch is er één coureur die hij in het speciaal heel bijzonder vindt. 'Evenals Max die in de Formule 1 kwam, want het voelt alsof hij de Formule 1 op zijn kop zet op dit moment', vertelt de Duitser.

'De manier waarop hij domineert, hoe hij opgroeide en al zo competitief tegen Lewis Hamilton kon vechten, is indrukwekkend', vervolgt Glock. 'Het is heel interessant om te zien dat ook coureurs als Hamilton en Fernando Alonso, die beiden zo ervaren zijn, nog steeds strijdlust hebben en zo gemotiveerd zijn om de jonge jongens te verslaan', legt hij uit.

'Interessant hoe ze leren van de grote helden'

'Ik vroeg George wat het verschil is wanneer je van een klein team als Williams komt, achteraan op de grid, naar een topteam als Mercedes gaat en het dan opneemt tegen de grote man Hamilton', vertelt Glock. 'Wat deed hij toen anders, en het was interessant om te horen wat hij zei', vervolgt de Duitser. 'Uit zijn antwoord bleek dat hij supergefocust het weekend in gaat, erg nauwkeurig is, het racen en de strategieën begrijpt en dat hij weet hoe hij met zijn banden moet omgaan', legt hij duidelijk onder de indruk uit.

'Het is heel interessant om te zien hoe de jonge jongens, wanneer ze naast de grote helden als Hamilton komen, van hen leren en hoe ze heel snel begrijpen wat ze moeten doen en zich eraan aanpassen en het zelf doen', zo eindigt Glock. Met Verstappen en Leclerc aan kop van het kampioenschap en Russell en Norris die vooralsnog boven hun teamgenoot staan is het tijdperk van de jonge jongens dus echt aangebroken.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws