Tost kritisch op Tsunoda: 'Hij moet zijn emoties onder controle krijgen' Formule 1
Formule 1

Tost kritisch op Tsunoda: 'Hij moet zijn emoties onder controle krijgen'

Tost kritisch op Tsunoda: 'Hij moet zijn emoties onder controle krijgen'

De teambaas van AlphaTauri is kritisch op coureur Yuki Tsunoda. In Monza reed de Japanner te hard onder gele vlaggen tijdens de vrije training op vrijdag. Dat leverde hem twee strafpunten op voor zijn superlicentie en dus staat hij op acht strafpunten. Bij een aantal van twaalf wordt de coureur voor een race geschorst en dus moet hij volgens zijn teambaas zijn emoties beter onder controle krijgen.

'Zijn niveau gaat omhoog', vertelt Franz Tost bij Motorsport.com. 'Kijk naar de kwalificatie in Zandvoort en kijk naar de eerste vrije training op Monza', geeft de teambaas als voorbeeld. 'In de wagen doet hij het erg goed', vervolgt Tost. 'Hij moet alleen zijn emoties onder controle krijgen en gedisciplineerder zijn.'

'Een gele vlag negeren in de tweede vrije training is niet slim', gaat de Oostenrijker verder. Dat moment zit de teambaas het meeste dwars. 'Ik begrijp dat het lastig is in een kwalificatie of soms zelfs in een race, maar in een vrije training moet je in elk geval de gele vlaggen accepteren en op de juiste manier reageren', vertelt hij kritisch. 'Dat betekent dat je moet vertragen.'

Tsunoda moet een beetje gaan opletten

Dit is niet de eerste keer dat Tost hard is tegenover Tsunoda. De Japanner moest vorig jaar al naar Italië verhuizen, waar de fabriek van AlphaTauri staat. Op die manier kon hij meer tijd doorbrengen in de fabriek, maar kon hij ook beter in de gaten worden gehouden door de teambaas. Op die manier was het idee dat de 22-jarige coureur zich beter leerde concentreren en kon hij beter wennen aan het schema van een topsporter.

Toch maakt de coureur ook dit jaar weer fouten. Dit jaar behaalde hij zijn maximale aantal reprimandes en moest dus in Monza tien plekken verder naar achteren starten. Verder heeft hij ook weer strafpunten gekregen, waarvan dus twee in Monza en de andere twee in Groot-Brittannië voor een botsing met zijn teamgenoot. De andere vier strafpunten zijn nog van 2021 en verlopen eind dit seizoen. Tot die tijd is het dus nog even opletten voor de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws