Tsunoda is reprimandes kwijt, maar hangt wel een schorsing boven het hoofd: 'Ik leer er wel van' Formule 1
Formule 1

Tsunoda is reprimandes kwijt, maar hangt wel een schorsing boven het hoofd: 'Ik leer er wel van'

Tsunoda is reprimandes kwijt, maar hangt wel een schorsing boven het hoofd: 'Ik leer er wel van'

Voor AlphaTauri-coureur Yuki Tsunoda wordt het de komende races spannend, want hij heeft momenteel al acht strafpunten op zijn superlicentie. Wel is hij zijn vijf reprimandes kwijt nadat hij in Monza een gridstraf van tien plaatsen had. Zelf is de coureur blij dat hij nu af is van die lijst vertelt hij bij Motorsport.com.

'Ik hoef in ieder geval niet meer te denken aan de reprimandes die steeds meer achter mijn naam kwamen', vertelt de Japanner. 'Het is nu voorbij, dus ik kan hard vechten vanaf nu', vervolgt hij. De vijfde reprimande kreeg Tsunoda in Zandvoort toen hij zonder gordel reed. Dat aantal betekent standaard dat de coureur een straf krijgt. Die heeft hij nu in Monza dus gehad, wat betekent dat hij nu weer op een aantal van nul reprimandes staat.

'Ik moet stoppen met het verzamelen van strafpunten'

Echter waren de reprimandes niet het enige dat de 22-jarige coureur achter zijn naam had staan. 'Al heb ik wel acht strafpunten', vertelt Tsunoda. 'Natuurlijk probeer ik zo min mogelijk domme acties uit te halen, maar als ik een actie waag en ik crash, leer ik er wel van', legt de coureur uit. 'Maar een aantal keren deed ik iets onnodigs, zoals te hard rijden bij de gele vlag', vertelt Tsunoda.

Op die manier heeft hij namelijk in Monza tijdens een vrije training twee nieuwe strafpunten binnengeharkt. De Japanner snapt zelf dat het niet handig is om dat soort geintjes uit te halen. 'Ik moet echt stoppen met het verzamelen van strafpunten', eindigt de coureur. Bij een aantal van twaalf strafpunten wordt een coureur namelijk voor een race geschorst. Voor nu dus even de regels volgen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws