Alpine geeft nog geen zekerheid over toekomst Ocon en Gasly: 'Natuurlijk kijken we naar de rijdersmarkt' Formule 1
Formule 1

Alpine geeft nog geen zekerheid over toekomst Ocon en Gasly: 'Natuurlijk kijken we naar de rijdersmarkt'

Alpine geeft nog geen zekerheid over toekomst Ocon en Gasly: 'Natuurlijk kijken we naar de rijdersmarkt'

Alpine-teambaas Bruno Famin maakt een einde aan de geruchten dat zijn team nu alleen maar gesprekken met coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly over hun toekomst bij het team is begonnen, vanwege het nieuws dat Lewis Hamilton naar Ferrari overstapt. Volgens de Fransman heeft dat geen invloed op de beslissingen van Alpine.

Met de recent aangekondigde contractverlengingen van Charles Leclerc en Lando Norris én het nieuws dat Lewis Hamilton in 2025 overstapt naar Ferrari lijkt het silly season alvast vroeg te zijn begonnen dit jaar. Beide Alpine-coureurs hebben nog geen contract na het 2024-seizoen, en met onder andere een plaatsje bij Mercedes dat volgend jaar vrijkomt, is het nog niet zeker waar de beide Franse coureurs in 2025 zullen rijden. Volgens Alpine-teambaas Famin zijn er echter wel gesprekken met zowel Ocon als Gasly over een potentiële verdere toekomst bij het Franse team.

'We hebben niet gewacht tot Hamilton naar Ferrari ging om met onze coureurs te praten', vertelt Famin, tegenover Motorsport.com. 'We praten continu met onze coureurs. Ik ben erg blij met de relatie die we met ze hebben, met de communicatie die we met ze hebben en het werk dat ze doen. En we praten regelmatig met ze, we spraken voor (het nieuws van de overstap van, red.) Hamilton en erna.' Ook Gasly bevestigt dat er inderdaad gesprekken 'lopen'.

Alpine sluit andere coureurs nog niet uit

Ondanks dat Alpine graag met zowel Ocon als Gasly door lijkt te willen gaan, sluit de Franse renstal nog niet uit dat een andere coureur na 2024 voor het team zal rijden. 'Om eerlijk te zijn, kijken we natuurlijk allemaal naar de rijdersmarkt. We hebben ook onze academie en het is onze plicht om te zien wat er gebeurt, om te weten wat er gaande is. Daar zijn we mee bezig, maar er is nog helemaal geen beslissing genomen. En onze prioriteit ligt veel meer bij het ontwikkelen van de auto en het team, en we hebben het volste vertrouwen in onze coureurs.'

De Alpine-teambaas is daarom ook van mening dat er geen haast is om de onzekerheid of Gasly en Ocon volgend jaar nog bij Alpine rijden, weg te nemen. 'Ze (Gasly en Ocon, red.) weten wat we denken, ze weten ook hoe F1 werkt', aldus Famin. 'Er is geen dubbelhartigheid. En daarom is het belangrijk om regelmatig met elkaar te praten, om alles op tafel te leggen.' De Fransman benadrukt dat zowel Alpine als Gasly en Ocon zelf blij zijn met de huidige stand van zaken bij het team.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws