Alpine introduceert upgrades in Imola, maar waakt voor concurrenten met eenzelfde plan Formule 1
Formule 1

Alpine introduceert upgrades in Imola, maar waakt voor concurrenten met eenzelfde plan

Alpine introduceert upgrades in Imola, maar waakt voor concurrenten met eenzelfde plan

Alpine gaat in Imola wijzigingen doorvoeren aan haar A522. De Franse renstal komt tijdens de vierde race van 2022 dus al met een upgradepakket. Teambaas Otmar Szafnauer bevestigt dit tegenover de Italiaanse tak van Motorsport.com. Wel geeft de Roemeen aan dat hij van de rest van de teams eveneens verwacht dat er upgrades geïntroduceerd gaan worden in Italië.

'Wij komen met upgrades naar Imola, dat staat vast', meldt hij tegenover het autosportmedium. Esteban Ocon en Fernando Alonso hebben dit jaar een bolide tot hun beschikking die over voldoende snelheid beschikt, maar qua betrouwbaarheid te wensen overlaat, met name op motorisch gebied. Al met al dus een pakket met potentie.

Alpine verwacht wijzigingen bij rest van de F1-grid

Aan die potentie zijn ze aan het werken, en dat zal in Italië resulteren in een upgrade. Szafnauer, die tevreden is met het werk van zijn nieuwe renstal (in 2021 was hij immers nog werkzaam voor Aston Martin), verwacht niet de enige te zijn die met wijzigingen aan het materiaal komt: 'Het zou mij niet verbazen als iedereen met verbeteringen komt in Imola.'

'Ik draai al vijfentwintig jaar mee en in die tijd is het mij opgevallen dat, om wat voor reden dan ook, de teams de eerste upgrades introduceren tijdens de eerste race in Europa', aldus de teambaas van Alpine. Voorheen was dit Spanje, dit jaar is het Italië. Na vier of vijf races is het gebruikelijk voor de teams om met de eerste wijzigingen te komen.

Lees ook

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws