Alpine verkoopt bijna kwart van het team voor 200 miljoen euro Formule 1
Formule 1

Alpine verkoopt bijna kwart van het team voor 200 miljoen euro

Alpine verkoopt bijna kwart van het team voor 200 miljoen euro

Het Formule 1-team van Alpine heeft 24 procent van de aandelen in het team verkocht aan een investeringsgroep, geleid door RedBird Capital Partners, Otro Capital, en Maximum Efforts, waar acteur Ryan Reynolds mede-eigenaar van is. De verkoop van de aandelen levert het Franse team 200 miljoen euro op, zo weet BNN Bloomberg te melden, waarbij de totale waarde van het team dus op ruim 800 miljoen euro uitkomt.

Dat is opvallend te noemen, omdat het team van AlphaTauri eerder dit jaar een overnamebod van 800 miljoen dollar (zo'n 733 miljoen euro) ontvangen zou hebben, en dit bod afgewezen heeft. Daarnaast liet Formule 1-CEO Stefano Domenicali eerder deze maand nog weten dat teams biedingen van nagenoeg een miljard ontvingen en afwezen. RedBird Capital Partners is al actief in de sportsector. Zo was het vorig jaar onder meer betrokken bij een overname van AC Milan.

Alpine heeft er dus wél voor gekozen om een deel van het team te verkopen, terwijl de waarden van de Formule 1-teams de laatste jaren juist hard oplopen. De investeringsgroep zou Alpine moeten kunnen helpen om verdere sportieve ambities waar te kunnen maken. De motorfabriek van Alpine, dat in handen is van Renault, is geen onderdeel van de verkoop en blijft dus volledig in handen van de Franse fabrikant.

Kritiek op het team van Alpine

De CEO van het Formule 1-team van Alpine, Laurent Rossi, liet zich eerder dit seizoen, na afloop van de Grand Prix van Azerbeidzjan, nog kritisch uit over de prestaties van het team, met coureurs Esteban Ocon en Pierre Gasly. In de daaropvolgende races heeft Alpine goed gescoord met onder andere een derde plek in Monaco voor Ocon. Het Franse team lijkt af te stevenen op een vijfde positie in het constructeurskampioenschap. Vorig jaar eindigde Alpine nog vierde, maar dit seizoen heeft Aston Martin de stap naar de top weten te zetten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws