Alpine wil gat richting topteams verkleinen: 'Nieuwe motor en goede coureurs beloven veel goeds' Formule 1
Formule 1

Alpine wil gat richting topteams verkleinen: 'Nieuwe motor en goede coureurs beloven veel goeds'

Alpine wil gat richting topteams verkleinen: 'Nieuwe motor en goede coureurs beloven veel goeds'

Otmar Szafnauer, de teambaas van Alpine, geeft aan dat de nieuwe motor en Pierre Gasly in 2023 zullen helpen om het gat richting de drie topteams te verkleinen. Het Franse team werd afgelopen seizoen vierde, met een achterstand van 342 punten op Mercedes. Komend jaar hoopt Alpine dat gat iets meer te dichten.

Het puntenaantal van Alpine had afgelopen seizoen een stuk meer kunnen zijn. 'Als ik terugkijk op het seizoen, schieten me twee dingen te binnen. Ten eerste hebben we onszelf als doel gesteld om de competitiviteit van de motor te verbeteren. Dat ging gepaard met een paar betrouwbaarheidsproblemen', begint Szafnauer, geciteerd door Formel1.de.

Komend seizoen zal dat volgens de teambaas niet meer het geval zijn. 'Als we deze voor volgend jaar repareren, zijn we nog beter gepositioneerd. De motor is nu al competitiever dan in het verleden', verklaart Szafnauer. Ten tweede vertelt hij dat Alpine door het jaar heen goed heeft gepresteerd. 'Ik denk dat ons ontwikkelingstempo één van de beste was. Normaal kijk ik niet graag naar andere teams, maar als je kijkt naar waar sommige begonnen, waren ze aan het begin van het seizoen sneller dan wij. En nu zijn wij veel sneller in de meeste races', is de 58-jarige tevreden.

Szafnauer: 'Gasly binnenhalen was het beste dat we konden doen'

Deze twee punten zijn volgens Szafnauer een goede voorbode voor komend seizoen. 'Het belooft veel goeds als we deze steile ontwikkelingscurve kunnen voortzetten met de motor die we hebben en twee goede rijders. Hopelijk zullen we volgend jaar dichter bij de derde plaats zitten dan dit jaar', vervolgt de teambaas van Alpine. Met het vertrek van Fernando Alonso, heeft het team een nieuwe aanwinst. 'Ik denk dat Gasly binnenhalen het beste is wat we na augustus hadden kunnen doen', verklaart Szafnauer.

Het team had eerder dit jaar aangekondigd dat Oscar Piastri zou komen rijden bij de renstal, maar dat ontkende de coureur zelf. Toch zit het team daar nu minder over in. 'Ik denk dat Gasly geweldig werk heeft geleverd nadat hij van Red Bull Racing naar Toro Rosso was overgeplaatst. En hij is een racewinnaar, net als Esteban (Ocon, red.). Hij is nog jong, heeft veel ervaring en een goede snelheid', eindigt Szafnauer hoopvol.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws