Geen rol voor Leclerc in ontslag Binotto: 'Slap management dat het merk Ferrari schaadt' Formule 1
Formule 1

Geen rol voor Leclerc in ontslag Binotto: 'Slap management dat het merk Ferrari schaadt'

Geen rol voor Leclerc in ontslag Binotto: 'Slap management dat het merk Ferrari schaadt'

Leo Turrini denkt dat het management van Ferrari Mattia Binotto naar voren heeft geschoven als zondebok. De teambaas van de Italiaanse renstal heeft besloten om op te stappen en zal op 31 december zijn werkzaamheden bij Ferrari stopzetten. Dat komt volgens Turrini op een vreemd moment, want de 2023-auto is eigenlijk al zo goed als klaar. Wel geeft de gerenommeerde journalist aan dat Charles Leclerc niets te maken heeft met het ontslag van Binotto.

Turrini zag het ontslag van de in Zwitserland geboren Italiaan al geruime tijd aankomen. Het botert niet tussen Binotto en de Ferrari-president John Elkann. 'Binotto en Elkann waren net als water en olie, die twee gaan gewoon niet samen', zegt Turrini bij het Italiaanse Radio24. 'Als de Ferrari-president het vertrouwen in de teambaas verliest, dan is het logisch dat je tot dit einde komt.'

Binotto zal nog tot en met 31 december de ontwikkeling van de 2023-auto overzien. Turrini denkt dan ook dat de teambaas op een vreemde tijd vertrekt bij de Italiaanse renstal. 'De race in Bahrein wordt al over drie maanden gehouden. Het werk aan de 2023-auto is praktisch gezien al helemaal klaar.' Ferrari begon al vroeg met de ontwikkeling van haar nieuwe bolide. Door de budgetlimiet kon de Italiaanse renstal geen geld meer uitgeven aan haar 2022-bolide.

Turrini: 'Binotto is de perfecte zondebok'

Leclerc werd tijdens de hele soap rondom Binotto ook gezien als één van de verantwoordelijken voor het ontslag van de teambaas. Turrini denkt dat de relatie tussen Binotto en de Monegask er echter niks mee te maken had. 'Binotto was gewoon de perfecte zondebok. Nu zijn er geen smoesjes meer te vinden. Vroeger zag men Alonso en Schumacher als zondebokken, maar zij waren ook gewoon tweevoudig wereldkampioen. Het ligt gewoon aan het slappe management dat het merk van Ferrari schaadt.'

Heeft ook een gouden pik in Qatar? Alle odds voor hoe ver Oranje komt.

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws