AMuS analyseert: 'Verstappen verloor zelfs een plek aan Alonso' Formule 1
Formule 1

AMuS analyseert: 'Verstappen verloor zelfs een plek aan Alonso'

AMuS analyseert: 'Verstappen verloor zelfs een plek aan Alonso'

Tijdens de Grand Prix van Rusland had Max Verstappen het aardig zwaar op het middenveld, zo concludeert het Duitse Auto, Motor und Sport. Het gerenommeerde sportmedium zag een gematigde stint van de Nederlander op de mediumbanden, waarbij hij vast kwam te zitten achter de Alpine van Fernando Alonso.

AMuS looft de razendsnelle start van Verstappen op het circuit in Sochi, maar zag de Limburger even later stagneren. 'Na de start lag Verstappen al op de zeventiende positie, en even later kon hij een zestal coureurs inhalen in de eerste rondes. Hierdoor spoelden de pitstops van zijn concurrenten naar voren, en even later kon hijzelf in alle rust een stop inplannen.'

Na deze stop ging het volgens het Duitse sportmedium minder goed bij Verstappen. De Red Bull Racing-coureur kwam min of meer vast te zitten in het middenveld. 'Op de mediums worstelde Verstappen enorm met de bandendegradatie', weet AMuS. 'Hier verloor zelfs een plaats aan Alonso, achteraf zei hij ook dat het misschien beter was om op de mediums te starten en de tweede stint op de hards te doen.'

Verstappen 'een van de winnaars' door de regenbui

In de 48e ronde was het na een onverwachtse regenbui tijd voor de intermediates bij Verstappen ,Carlos Sainz, Daniel Ricciardo en Lance Stroll. 'Voor de eerste drie wierp dit direct zijn vruchten af', aldus AMuS. 'Lewis Hamilton arriveerde een ronde later nog na een bevel van het team, maar anderen waren te laat.' Door de late pitstop van de rest van het veld werd de race van Verstappen volgens het Duitse sportmedium nog gered, de Nederlander eindigde uiteindelijk als tweede achter Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws