Windsor over race Verstappen: 'Dat was een verrassing' Opinie
Opinie

Windsor over race Verstappen: 'Dat was een verrassing'

Windsor over race Verstappen: 'Dat was een verrassing'

Peter Windsor zag tijdens de Grand Prix van Rusland hoe Max Verstappen worstelde op de mediumbanden. De coureur van Red Bull Racing stapte bij zijn eerste pitstop over naar dat rubber, maar kon zich er geen weg mee naar voren banen. Dat verraste Windsor, die erover vertelt op zijn YouTubekanaal.

Lando Norris en Lewis Hamilton vingen de race aan op de mediums om bij de eerste serie pitstops over te stappen naar het hardste rubber. Verstappen kwam in dezelfde ronde binnen als Hamilton en had juist precies de tegenovergestelde tactiek. Windsor: 'Max Verstappen startte achteraan zoals verwacht op hard en kwam erachter dat de mediums en de Red Bull-Honda geen perfecte match waren in de tweede helft van de race.'

'Dat was een verrassing', zo vervolgt de Britse journalist, in het verleden werkzaam bij het team van Williams. 'Omdat de mediums vaak goed zijn voor lichtere auto's.' Hij bedoelt daarmee dat de middelzachte banden ideaal zijn voor auto's waar minder brandstof inzit. Die worden immers gedurende de race steeds lichter.

Regen verandert alles voor Verstappen

Verstappen zat uiteindelijk vast in een treintje achter Daniel Ricciardo en lag op een gegeven moment zelfs zevende, terwijl Hamilton met Norris vocht om de zege. Toen het in de laatste paar doorkomsten ging regenen, veranderde echter alles. 'Lewis kwam één ronde na Max Verstappen binnen. Die ronde extra gaf Max de mogelijkheid om vanuit het middenveld, waar hij een soort van gevangen zat, naar voren te stormen. Op de intermediates was Max briljant. Hij reed verschillende lijnen om te kijken waar het meeste grip lag', aldus Windsor.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws