AMuS: 'Verstappen had de race gewonnen ongeacht de strategie en bandenkeuze' Formule 1
Formule 1

AMuS: 'Verstappen had de race gewonnen ongeacht de strategie en bandenkeuze'

AMuS: 'Verstappen had de race gewonnen ongeacht de strategie en bandenkeuze'

Auto, Motor und Sport denkt niet dat iemand Max Verstappen had kunnen uitdagen tijdens de Grand Prix van België, ondanks dat de coureur te maken had met een gridstraf. Volgens het Duitse medium had de Red Bull Racing-bolide in de handen van Verstappen een duidelijke voorsprong op de rest van het veld. Naast het feit dat de Oostenrijkse renstal de beste auto had, waren ze ook nog eens goed voor hun banden, terwijl Ferrari juist moeite had met bandendegradatie.

Verstappen begon op de veertiende positie, maar na de achttiende ronde hoefde hij vanaf P1 niet meer achterom te kijken. Een overwinning was ook nooit in gevaar gekomen. 'De wereldkampioen had de race gewonnen ongeacht de strategie en bandenkeuze', schrijft Auto, Motor und Sport. 'Hij was een seconde per ronde sneller op gebruikte softs dan Pérez op verse mediums. Hij kon achter elkaar snelle ronden rijden zonder dat zijn banden tekenen van degradatie lieten zien.'

In de eerste dertien races van het seizoen was het verschil tussen de twee topteams haast te verwaarlozen. Op Spa-Francorchamps was het verschil naar Ferrari zes tienden en voor Mercedes was de achterstand van 1,8 seconde nog wat erger. De twee renstallen hadden gehoopt dat de warmere temperaturen van zondag hadden geholpen, maar niets bleek minder waar. Mercedes kwam wel dichter bij Ferrari. 'De auto van Ferrari was wel sneller, alleen ze waren heel erg slecht voor hun banden', zegt een Mercedes-ingenieur.

Red Bull meest efficiënte auto

Bij Red Bull heeft men al aangegeven dat het circuit van Spa-Francorchamps de RB18 goed lag. 'Een goede krachtbron in de beste chassis met een ongekende Verstappen' lag volgens Helmut Marko aan de basis van de overwinning. Auto, Motor und Sport snapt waar de efficientie van Red Bull vandaan komt. 'Je moet een goede balans hebben in de auto op Spa en niemand doet het zo goed als Red Bull. De vloer genereert zoveel downforce, waardoor ze weinig luchtweerstand erbij hoeven te doen bij de vleugels.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws