Herbert zag Verstappen op de toppen van zijn kunnen presteren: 'Eigenlijk best beangstigend' Formule 1
Formule 1

Herbert zag Verstappen op de toppen van zijn kunnen presteren: 'Eigenlijk best beangstigend'

Herbert zag Verstappen op de toppen van zijn kunnen presteren: 'Eigenlijk best beangstigend'

Johnny Herbert vindt de prestatie van Red Bull Racing en Max Verstappen gedurende het Grand Prix-weekend in België 'angstaanjagend'. De voormalig Formule 1-coureur denkt dat de Nederlander dit weekend van het begin tot en met het einde op de toppen van zijn kunnen presteerde. Herbert denkt daarbij ook niet dat Red Bull in de aankomende weken rustiger aan zal doen, aangezien het team ook nog een nieuw chassis gaat introduceren.

Verstappen liet aan het begin van het Grand Prix-weekend direct zijn snelheid zien. In de kwalificatie werd de superioriteit van de Nederlander nog eens onderstreept en in de race wist hij het, ondanks een gridstraf, ook nog eens af te maken. 'Als je kijkt naar het resultaat van dit weekend, dan moet je haast vaststellen dat het beangstigend was', stelt Herbert bij Sky Sports. 'Max had gewoon een superieure snelheid vanaf de eerste twee minuten op vrijdag. Hij zat er gelijk bovenop. Hij was heel erg snel en dat heeft hij het hele weekend weten vast te houden.'

De Red Bull-coureur moest vanaf de veertiende plek starten op zondag vanwege een gridstraf. Verstappen had zelf al wel een goed resultaat verwacht, maar in de paddock heerste het gevoel dat de regerend wereldkampioen de race makkelijk zou kunnen winnen. Dat is uiteindelijk ook gebeurd, aangezien Verstappen met een ruime voorsprong als eerste over de streep kwam. 'Ik heb Max echt nog nooit zo goed zien rijden. Hij wordt steeds completer als een coureur. Ook dat is eigenlijk best beangstigend.'

Herbert: 'Red Bull gaat altijd door met pushen'

De snelheid van de Red Bull-bolide zorgde bij de meeste teams voor nachtmerries. De Oostenrijkse renstal lijkt in de komende weken echter nog wat sneller te worden. Er zit een nieuw chassis in de pijpleiding, waardoor de bolide naar alle waarschijnlijkheid nog eens vijf kilo zal verliezen. 'Het team zal ook nooit zomaar haar voet van het gaspedaal halen. Als je naar de geschiedenis kijkt dan zie je dat ze altijd doorgaan met pushen', aldus Herbert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws