Analisten prijzen werkwijze Marko met Pérez: 'Zo blijft hij hongerig' Formule 1
Formule 1

Analisten prijzen werkwijze Marko met Pérez: 'Zo blijft hij hongerig'

Analisten prijzen werkwijze Marko met Pérez: 'Zo blijft hij hongerig'

Het contract van Sergio Pérez bij Red Bull Racing loopt af aan het einde van het seizoen. De Mexicaan moest vorig kampioenschap, vanwege zijn teleurstellende prestaties, al vrezen voor zijn zitje, maar lijkt dit jaar zijn goede vorm te hebben teruggevonden. Allard Kalff en Kees van de Grint zien dat de herboren Pérez momenteel een goede kans heeft om zijn plaats naast Max Verstappen te behouden.

Pérez zelf gaf tijdens het raceweekend in Japan aan dat hij 'komende maand duidelijkheid verwacht' over zijn toekomst bij Red Bull. Adviseur Helmut Marko houdt echter nog steeds de boot af en wil pas tijdens de zomerstop een beslissing maken. De afwachtende houding van Marko doet vermoeden dat de tachtigjarige Oostenrijker nog steeds twijfelt aan zijn tweede coureur, maar volgens Kalff hoeft Pérez niet te vrezen.

'Als ze iemand anders in dat zitje zetten dan zou ik een Yuki Tsunoda nemen, of een risico nemen met die Liam Lawson. Maar dat wil je als Red Bull zijnde helemaal niet. Zolang je Verstappen hebt, is Pérez prima', liet de analist opmerken in het Viaplay-programma 'In de Slipstream'. Pérez zijn contract loopt af aan het einde van het seizoen en dat mogelijke vertrek zorgt ervoor dat hij gemotiveerd blijft om zijn zitje te behouden, zo ziet Kalff. 'Ik vind het mooi dat Marko zegt: geef hem een eenjarig contract, dan blijft hij hongerig. Dan moet hij zichzelf blijven bewijzen. Mooi hè, dat zouden ze eens bij voetballers moeten proberen.'

Unanimiteit in de studio

Ook Van de Grint weet het zeker: 'Pérez, die blijft. Ik zie gewoon dat hij dit seizoen een van de betere coureurs is. Niet de beste, maar wel een van de beteren. Verstappen is een klasse apart.' De oud-ingenieur van Bridgestone ziet dat Red Bull in de toekomst kan inzetten op Tsunoda, maar dat brengt volgens hem heel wat onzekerheid met zich mee. 'Je kan Tsunoda promoveren, maar is dat nou de opvolger van Max? Dat denk ik niet. Ik zie niet wie zijn opvolger zou kunnen worden.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws