Andretti blijft stappen zetten richting F1-toetreding, wervingsproces is begonnen Formule 1
Formule 1

Andretti blijft stappen zetten richting F1-toetreding, wervingsproces is begonnen

Andretti blijft stappen zetten richting F1-toetreding, wervingsproces is begonnen

Andretti Global is begonnen met het aanwervingsproces voor wel zestig functies bij haar nieuwe faciliteit in Silverstone, ondanks dat ze nog niet verzekerd is van een toekomst in de F1. Begin april kon de Amerikaanse renstal trots mededelen dat ze haar faciliteit in Silverstone had geopend, wat een volgende stap in de richting van de Formule 1 betekende. Nu moet ze nog op de grid terechtkomen.

Andretti heeft een nieuwe productiefaciliteit en hoofdkantoor geopend naast het circuit van Silverstone en is nu begonnen met een wervingscampagne voor verschillende functies. Het team zoekt zestig personeelsleden, ondanks dat ze in januari 2024 werd afgewezen door Formula One Management om zich bij de huidige Formule 1-teams te voegen. De FOM liet een mogelijkheid open voor een toekomstige inschrijving rond 2028 wanneer Cadillac, de motorleverancier van Andretti, is begonnen met produceren van eigen krachtbronnen, wat betekent dat het prille initiatief momenteel in administratieve onzekerheid verkeert terwijl onderhandelingen met FOM doorgaan.

Maar Andretti heeft zich niet ingehouden betreffende haar voorbereidingen, en het blijft de intentie om in 2026 volledig toe te treden tot de Formule 1. Naast het openen van de nieuwe faciliteit in Silverstone, is Andretti nu begonnen met het werven van personeelsleden om haar Europese basis te vullen, waarmee het nogmaals benadrukt dat het van plan is om klaar te zijn voor de F1, zelfs zonder goedkeuring van FOM, aldus PlanetF1. De vacatures omvatten senior F1-functies. Onder de vermeldingen vallen head of aero development, head of mechanical design, en diverse andere technische en ontwerpfuncties.

Toelatingsproces verliep wat chaotisch

Vorige week bevestigde Mario Andretti, de wereldkampioen van de F1 in 1978, in gesprek met de Associated Press dat er slechts één vergadering heeft plaatsgevonden tussen FOM en het management van Andretti. Een tweede vergadering wordt verwacht tijdens het Grand Prix-weekend van Miami. De afwijzingsbrief van de F1 aan Andretti in januari was behoorlijk brutaal, waarin stond dat ze niet overtuigd waren dat Andretti een toegevoegde waarde had voor het kampioenschap. Er werd ook getwijfeld aan de competiviteit van de Amerikaanse renstal. Andretti was er nogal verontwaardigd over. 'We hebben slechts één vergadering met de FOM gehad, en dat is het probleem', zei Andretti. 'We hebben niet genoeg gepraat. Ik kijk daarom uit naar onze volgende vergadering. Laten we gaan zitten', aldus de oud-kampioen.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws