Andretti richt pijlen nog altijd op F1-entree in 2026, binnenkort 'belangrijke vergadering' Formule 1
Formule 1

Andretti richt pijlen nog altijd op F1-entree in 2026, binnenkort 'belangrijke vergadering'

Andretti richt pijlen nog altijd op F1-entree in 2026, binnenkort 'belangrijke vergadering'

Andretti Global heeft ondanks de eerdere afwijzing van de F1 nog altijd de ambitie om in 2026 toe te treden tot de koningsklasse van de autosport. Mario Andretti, voormalig F1-wereldkampioen en vader van Michael Andretti, zegt dat het werk achter de schermen nog onverminderd doorgaat en dat er binnenkort een 'belangrijke vergadering' aan zit te komen.

Eind januari kreeg Andretti te horen dat de Formule 1 de aanwezigheid van een elfde team niet als een meerwaarde voor het kampioenschap beschouwde. Waar de FIA in een eerder stadium al had laten weten Andretti wel te willen verwelkomen in de koningsklasse van de autosport, daar spraken de F1 en de meeste teams zich uit tegen de toetreding van de Amerikaanse renstal in 2025 of 2026.

Belangrijke vergadering

Toch geeft Andretti Global nog niet op. Eerder deze week opende het team een nieuwe fabriek en ook gaan de werkzaamheden achter de schermen gewoon door, zo zegt de wereldkampioen van 1978. 'We zijn er elke dag mee bezig, ongeacht wat er tot nu toe aan de pers is gepresenteerd', zegt Andretti in een interview met Sports Illustrated. 'Ik denk dat we een goede aanpak hebben. De FIA heeft ons op de proef gesteld om alles af te vinken en we hebben nu enkel nog de toestemming nodig van FOM (Formula One Management, red.). Maar er komt een belangrijke vergadering aan en hopelijk kunnen we daar wat positieve resultaten uit halen', aldus de 84-jarige.

Andretti stelt dat het Amerikaanse team nog altijd op schema ligt om in 2026 de stap naar de F1 te zetten. Dat is volgens de oud-kampioen namelijk, ondanks de afwijzing, nog altijd het plan. 'We zijn nooit gestopt met werken en we hebben al een auto en een windtunnel. Op dit moment is het doel om in 2026 op de grid te staan. Er zijn zoveel belangrijke elementen die moeten worden bepaald op het moment dat we toestemming krijgen (om toe te treden tot de F1, red.) We moeten ook zekerheid hebben voordat we contracten van personeel en zeer ervaren mensen kunnen verlengen. Maar op het moment dat we een 'oké' krijgen, dan beginnen we niet vanaf nul. We zijn al goed op weg', aldus Andretti.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws