Assen overtuigd: 'De Formule 1 is groot, maar wij kunnen het aan' Formule 1
Formule 1

Assen overtuigd: 'De Formule 1 is groot, maar wij kunnen het aan'

Assen overtuigd: 'De Formule 1 is groot, maar wij kunnen het aan'

Het is even stil op het vlak van een Grand Prix van Nederland, maar dat betekent niet dat er achter de schermen niets gebeurt. Tot 31 maart heeft Zandvoort de tijd om een sluitende businessplan in te dienen bij het Formula One Management (FOM) en daarnaast waren Henk Brink en Lee van Dam, gedelegeerden van het TT-Circuit van Assen, deze week bij de testsessie in Barcelona te vinden.

'Het is allemaal heel positief verlopen', vertelt Van Dam, die samen met Jos Vaessen en Theo Verdegem probeert om de Formule 1 naar Assen te halen. 'Iedereen praat in het wereldje over een Grand Prix in Nederland. Dat is hoopgevend. Daarnaast krijgt Assen veel bijval. We zijn bij teams als Red Bull en Renault langs geweest. Zij zijn heel positief over het TT Circuit', laat hij weten tegenover het Dagblad van het Noorden.

'Het is nu niet de tijd om trucs uit te halen'

Het circuit van Assen moet tot 31 maart wachten, aangezien dat de uiterste datum is dat het circuit van Zandvoort het Formula One Management (FOM) kan overtuigen. 'We houden radiostilte richting Zandvoort, uit respect voor het lopende proces en onze relatie met het FOM. Iedereen weet inmiddels wel dat Assen een prima accommodatie heeft voor MotoGP en in 2020 tevens in staat is om als gastheer te dienen voor de Formule 1. De intentie van ons bezoek aan Barcelona was niet om dat nog eens onder de aandacht te brengen. Het is nu niet de tijd om trucs uit te halen. Dat laat onverlet dat we wel even ons gezicht wilden laten zien.'

'Dit is voor Assen goed te handelen'

Henk Brink laat weten dat hij denkt dat Assen de Formule 1 aankan. 'Ik heb kennis gemaakt met mensen, ben bij Red Bull geweest en heb een indruk gekregen van de grootte van het circus. We zijn in Assen natuurlijk wel wat gewend met Dorna en de MotoGP, maar de Formule 1 is nog groter. Alle hotels zitten vol en dan hebben we het nog maar over een testweek. Tegelijkertijd stel ik vast dat, hoe groot ook, dit voor Drenthe en Assen goed te handelen is.'

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws