'Aston Martin aast op technisch directeur van Ferrari, Newey kan ook in het scenario passen' Formule 1
Formule 1

'Aston Martin aast op technisch directeur van Ferrari, Newey kan ook in het scenario passen'

'Aston Martin aast op technisch directeur van Ferrari, Newey kan ook in het scenario passen'

De Italiaanse tak van Motorsport.com meldt dat Aston Martin de intentie heeft om Enrico Cardile, de technisch directeur van Ferrari, naar Silverstone te halen om de Britse renstal te versterken. Lawrence Stroll zou namelijk erg veel belang hebben bij Cardile. Robert Chincero, F1-journalist bij Motorsport.com, meldt tevens dat Adrian Newey mogelijk ook in die kwestie past.

Gezien de huidige staat van dienst van Aston Martin, lijkt het geen verkeerde zet om de pijlen te richten op het technische personeel van de concurrenten. De Britse renstal wist aan het begin van het 2023-seizoen een grote stap te zetten, maar daar is inmiddels niet veel meer van over. Eigenaar Stroll blijft ambitieus en probeert nu dus Cardile te strikken, aldus Motorsport.com Italia. 'De geruchten, bevestigd door meerdere bronnen, melden de intentie van het Britse team om zich te richten op de technisch directeur van Ferrari om het technische personeel te versterken', meldt Chincero.

'Het nieuws kom als een verrassing, maar past bij de doelen van de Britse renstal, dat al geruime tijd bezig is met een programma voor de versterking van het technische personeel', vervolgt de Italiaan. 'De huidige verantwoordelijke, Cardile, voor de afdelingen chassis and aerodynamics van Ferrari is een persoon die sinds 2016 geleidelijk naar voren is gekomen, toen hij zijn carrière begon in de sportmanagement van Maranello na ervaring op te hebben gedaan in het Gran Turismo-programma. In negen jaar tijd heeft Cardile veel posities gehad, tot zijn huidige functie aan de top van de piramide.'

Wat het betekent voor een ander technisch toptalent

Het werk dat hij heeft verricht, heeft de aandacht getrokken van rivaliserende teams, en de groei van het SF-24-project heeft hem geaccrediteerd als een van de vooraanstaande technisch directeuren in de F1-wereld. Hieruit komt de interesse van Aston Martin, dat een aantrekkelijke technische leiderschapsrol kan bieden in een snel groeiende omgeving dankzij de investeringen van Stroll in de afgelopen jaren om de structuur in Silverstone te versterken. 'In dit scenario kan ook de kwestie Newey passen', wijst Chincero aan.

Eerder in het seizoen heeft Stroll een 'astronomisch hoog' bod gedaan aan Newey. 'De geruchten over de mogelijke komst naar Maranello van de voormalig technisch directeur van Red Bull zou Cardile aan kunnen zetten om elders een functie te zoeken. Volgens de laatste informatie overweegt Newey alleen een rol als super consultant, maar zijn aanwezigheid in de technische organisatie van een team zou onvermijdelijk de andere figuren naar de achtergrond dringen. Op dit moment zijn het hypothesen, maar ze passen in een puzzel waarin de verschillende stukjes op een logische manier op hun plaats vallen', aldus de Italiaan.

Vasseur wil er niets over zeggen

Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, heeft eerder al aangegeven niets over de mogelijke komst van de topontwerper te willen zeggen. 'Ik praat met iedereen in de paddock, omdat ik goed ben opgevoed', zegt de Fransman met een knipoog. 'Op dit moment wil ik niets over hem zeggen, aangezien alles op een bepaalde manier kan worden geïnterpreteerd. Het is belangrijk om stabiliteit binnen het team te hebben en volgens mij gaan we de goede kant op. Stabiliteit is voor mij belangrijker dan individuen. Op dit moment ben ik blij met de situatie', stelde Vasseur.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws