De Vries komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Ik ken oprecht geen andere rijder die dat doet' Formule 1
Formule 1

De Vries komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Ik ken oprecht geen andere rijder die dat doet'

De Vries komt superlatieven tekort voor Verstappen: 'Ik ken oprecht geen andere rijder die dat doet'

Nyck de Vries is al een tijdje geen Formule 1-coureur meer, maar heeft nog altijd goed contact met Max Verstappen. De twee landgenoten kennen elkaar goed. De Vries is dan ook blij met de complimenten van Verstappen over de Formule E. De drievoudig wereldkampioen volgt vrijwel alles wat met vier wielen en een motor te maken heeft, en daardoor weet hij alles over alles.

Verstappen liet onlangs weten dat hij altijd geniet van de Formule E en dat hij de coureurs heel getalenteerd vindt. Aangezien niet iedereen het met hem eens is, en velen niet vinden dat de elektrische klasse als een autosportklasse gezien kan worden, vonden veel Formule E-coureurs het fijn dat Verstappen die complimenten gaf. Zo ook De Vries, die na zijn ontslag bij AlphaTauri, nu Visa Cash App RB, terugkeerde naar het World Endurance Championship en de Formule E. 'In alle eerlijkheid heb ik het niet gelezen wat hij heeft gezegd', geeft De Vries toe in gesprek met Rob Kamphues tijdens Ziggo Sport Race Café.

'Uiteraard niets ten nadele van hem. We spreken elkaar veel', gaat de 29-jarige verder. 'Wat er publiekelijk van de Formule E gevonden wordt, verandert mijn leven niet. Ik denk dat het Max enorm siert, en dat het ook één van zijn krachten, van zijn vele krachten, is', wijst De Vries aan. 'Hij is zo gepassioneerd over autosport. Ik ken oprecht geen enkele rijder die zoveel klassen volgt. Hij weet alles over alles. Dat laat zien hoeveel passie hij heeft voor de sport. Ik ben de Formule 1 weer steeds intensiever gaan volgen. Het afgelopen weekend zat ik constant op Formula1.com', laat De Vries weten.

De Vries bijt van zich af: 'Dat interesseert me niets'

De Nederlander is ook nauw betrokken bij de Formule 3, aangezien zijn leerling Laurens van Hoepen in die klasse rijdt, voor zijn oude team ART Grand Prix. Terwijl hij de koningsklasse en de feeder series dus weer intensiever volgt, mist hij het totaal niet. 'Nee, ik heb helemaal geen hard feelings. Ik ben dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ik heb een droom kunnen verwezenlijken', zegt De Vries. 'Het had niet zo mogen zijn, en ik ben erg blij met de dingen die ik nu wel kan doen. En wat men daarvan vindt, en of ze denken dat ik het zeg omdat ik het moet zeggen, interesseert me niet. Ik weet hoe ik erover denk.'

De Vries geeft aan dat hij wel teleurgesteld was dat zijn Formule 1-avontuur maar elf races duurde, maar hij is ervan overtuigd dat hij een mooie carrière tegemoet gaat. 'Ik heb het gedaan en het is uiteindelijk niet gelopen zoals ik had gehoopt', haalt hij zijn schouders op. Tussendoor nam De Vries nog wat tijd om te gaan studeren aan Harvard University in Cambridge, Massachusetts. 'Het leek me leuk om ooit een keer tijd te besteden aan iets waar ik nooit tijd voor heb gehad. Mijn schema nu is ook niet te volgen. Het was een kans om een keer iets anders te doen. Dat was leuk, maar ik wil wel blijven racen. Ik heb nog steeds geen middelbareschooldiploma. Ik kan mijn veters strikken, en dat is het eigenlijk!' sluit De Vries lachend af.

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws