Hülkenberg betere optie dan Pérez: 'Dan komt er meer uit, dat weet ik zeker' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg betere optie dan Pérez: 'Dan komt er meer uit, dat weet ik zeker'

Hülkenberg betere optie dan Pérez: 'Dan komt er meer uit, dat weet ik zeker'

Ralf Schumacher opperde het al eens en nu sluit een ander voormalig Formule 1-coureur zich bij hem aan. Christian Danner is van mening dat één van de beste mannen voor het stoeltje naast Max Verstappen niemand minder dan zijn landgenoot Nico Hülkenberg is. ‘Daar kan je meer uit halen, zegt de Duitser in een Q&A van Motorsport-Magazin.

Voor Danner is één ding heel duidelijk: Sergio Pérez presteert ondermaats en moet weg. ‘Eigenlijk zou je met zo’n bolide ver vooraan moeten rijden’, is hij van mening. Het niveau van Verstappen is onhaalbaar en dat hoeft ook niet gehaald te worden, maar de RB20 hoort niet thuis tussen de achterhoedeteams. ‘Rijden zoals Verstappen is een beetje te veel gevraagd, maar waar Pérez nu rijdt, dat mag niet’, benadrukt de Duitser stellig.

Pérez zegt niet te weten waar het aan ligt dat hij vorig jaar nog Grands Prix won en nu regelmatig buiten de punten valt. Als de set-up van Verstappen Pérez niet goed ligt, dan begrijpt Danner de frustratie wel. ‘Als dat zo is, is dat sneu voor hem. Dan gaat hij nooit krijgen wat hij graag zou willen’, voorspelt de voormalig Formule 1-coureur. In combinatie met een deuk in zijn zelfvertrouwen, zou het een verklaring kunnen zijn voor de slechte resultaten.

Hülkenberg en Ocon zouden nog betere opties zijn

Een verklaring is volgens Danner echter geen excuus. ‘Dat mag eigenlijk niet zo zijn, dat is gewoon niet goed genoeg’, vindt hij. De Duitser ziet dat Pérez zeker een goede coureur is, maar daar blijft het ook bij. ‘In principe is hij gewoon in te wisselen voor een ander’, luidt het oordeel van de analist. Zijn landgenoot Hülkenberg, die na 2024 naar Sauber vertrekt, zou dan nog een betere optie zijn. ‘Daar kan je meer uit halen’, vindt hij.

Niet enkel Hülkenberg zou beter presteren dan Pérez volgens de voormalig coureur. Ook Esteban Ocon, wiens contract bij Alpine niet verlengd wordt, zou prima presteren in de RB20. ‘Wanneer je iemand als Ocon erin zet, of een andere ervaren Formule 1-coureur, dan komt er meer uit. Dat weet ik zeker’, vervolgt Danner zijn harde kritiek op de Mexicaan.

Pérez wanhopig op zoek naar oude vorm

Voorlopig lijkt Pérez nog veilig te zitten, al is het de vraag hoe lang dat nog zal duren. Het rampzalige weekend op Silverstone zal niet geholpen hebben. ‘Dit weekend wilde helemaal niets lukken’, zei Christian Horner na de race. ‘Hij weet dat het zo niet verder kan, dat hij punten moet halen’, aldus de Brit over zijn tweede coureur. ‘Hij kent zijn rol en weet wat zijn doel is. Er is niemand die meer hoopt dat hij zijn vorm terugvindt, dan Checo zelf’, benadrukte de teambaas van de Mexicaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws