Aston Martin lyrisch over nieuwe medewerker: 'Toen hadden ze een fase van totale dominantie' Formule 1
Formule 1

Aston Martin lyrisch over nieuwe medewerker: 'Toen hadden ze een fase van totale dominantie'

Aston Martin lyrisch over nieuwe medewerker: 'Toen hadden ze een fase van totale dominantie'

Aston Martin kent momenteel geen geweldige fase in de Formule 1, waar ze moeten vechten om de top tien te halen. Na het succes van begin 2023, met meerdere podiums voor Fernando Alonso, is het team de afgelopen tijd teruggevallen in de rangorde. 'We hadden het verwacht', geeft Aston Martin-teambaas Mike Krack eerlijk toe tegenover Sky.

We hebben net twee zware races achter ons, in Barcelona en Oostenrijk, maar ik denk dat de algemene performance in 2024 is zoals we verwacht hadden', houdt Krack vol. Geen van zijn coureurs wisten punten te halen, maar dat komt dus niet geheel onverwacht. 'We hadden verwacht dat het er zo uit zou zien, gezien hoe we vorig jaar eindigden en kijkend naar de ontwikkeling deze winter', vervolgt hij.

Toch geeft hij toe dat de huidige ontwikkeling niet helemaal loopt zoals vooraf gehoopt. 'We hebben niet de performance toe kunnen voegen die wilden toevoegen en dit leidde tot wat moeilijke races', vertelt de Luxemburger. In de thuisrace van Lance Stroll wisten hij en teamgenoot Fernando Alonso allebei punten te halen met een P6 en een P7. 'Dat kwam door de omstandigheden en het circuit daar is ook speciaal', blijft Krack realistisch. 'We moeten dit zo snel mogelijk oplossen. Hopelijk is dit de eerste stap, maar de tijd dringt', benadrukt de teambaas van Aston Martin.

Vastleggen Cowell geeft Aston Martin hoop

Recent tekende de Britse renstal Andy Cowell als nieuwe CEO. Krack denkt dat hij het team op bepaalde vlakken kan helpen. 'Als je naar zijn carrière kijkt, zie je dat dat zeer indrukwekkend is', geeft Krack aan. 'Toen hij bij HPP zat, hadden ze een fase van totale dominantie', verwijst hij naar de rol van Cowell als managing director bij Mercedes AMG High Performance Powertrains. 'Dat spreekt voor zich. Voor ons is het geweldig en ik kan niet wachten tot het begin van de samenwerking', sluit de Luxemburger af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws