Alonso bekritiseert de FIA vanwege regeldrang: 'We kunnen eigenlijk niets doen' Formule 1
Formule 1

Alonso bekritiseert de FIA vanwege regeldrang: 'We kunnen eigenlijk niets doen'

Alonso bekritiseert de FIA vanwege regeldrang: 'We kunnen eigenlijk niets doen'

De Grand Prix van Oostenrijk heeft voor heel wat commotie binnen de wereld van de Formule 1 gezorgd. Nadat McLaren-coureur Lando Norris en regerend wereldkampioen Max Verstappen contact maakten in ronde 64 waardoor Norris uitviel, werd Verstappen een tijdstraf van tien seconden opgelegd. In de dagen die volgden werd er volop gediscussieerd over of de straf terecht was. Aston Martin-coureur Fernando Alonso vertelt aan Motorsport.com dat hij vindt dat er onderhand teveel regels bestaan in de sport.

In zijn commentaar richt Alonso zich met name op het gebruik van DRS. Volgens de Spanjaard is het door de introductie van het DRS-systeem onmogelijk geworden om manoeuvres uit te halen in de bochten en worden fouten hard bestraft. Krijgt een coureur het voor elkaar om twaalf strafpunten te verzamelen op zijn licentie, wordt hij een race lang geschorst. 'Ik denk dat toen strafpunten werden ingevoerd, het doel juist was om te voorkomen dat gevaarlijke coureurs strafpunten zouden blijven verzamelen', zegt Alonso.

Geen speelruimte meer

De Spanjaard krijgt het idee dat het strafpuntensysteem er inmiddels toe heeft geleid dat coureurs amper nog de ruimte hebben om manoeuvres uit te halen. Er wordt coureurs aangemoedigd om in te halen, maar als de kleinste fouten worden bestraft loont het niet meer om hard te racen, vreest Alonso. 'Wat ik niet begrijp is welk gevaar erin heerst. Er is geen gevaar. We moedigen coureurs aan om te proberen anderen in te halen, maar als je een fout maakt, word je bestraft met strafpunten op je licentie. Het is dus soms beter om maar achter iemand te blijven rijden.'

Volgens Alonso zijn er in de sport nog nooit zo veel regels geweest als nu. 'We kunnen niet inhalen in de pitstraat, we kunnen niet snel gaan in de pitstraat, we kunnen niet langzaam gaan, we kunnen eigenlijk niets doen', concludeert de Spanjaard. Hij hoopt dat er een oplossing kan worden gevonden voor de regelwoede die hij in de FIA herkent. 'De coureurs raken soms gefrustreerd, de teams ook, maar we moeten samen een oplossing bedenken.' Alonso roept de teams en de coureurs dan ook op om samen een oplossing te vinden. 'We kunnen de FIA ​​hierin niet alleen laten, we moeten met iets komen dat beter is dan de huidige regel, en dat is iets dat we samen moeten doen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws