Steiner vergelijkt agressiviteit Verstappen en Alonso: 'Die wil je niet boos maken' Formule 1
Formule 1

Steiner vergelijkt agressiviteit Verstappen en Alonso: 'Die wil je niet boos maken'

Steiner vergelijkt agressiviteit Verstappen en Alonso: 'Die wil je niet boos maken'

Günther Steiner is van mening dat Lando Norris moet leren van wat er gebeurde in de eindfase van de Grand Prix van Oostenrijk. De Italiaan benoemt dat het algemeen bekend is dat Max Verstappen agressief racet en dat hij vanzelf een keer straf zal krijgen. ‘Ik ben geen rechter, ik doe niet aan goed of fout’, benadrukt hij in het Ziggo Sport Race Café.

‘Niemand kan ontkennen dat Max agressief racet’, stelt de voormalig teambaas van Haas vast, wanneer hij gevraagd wordt naar zijn mening over het incident. ‘In de race moet je je ruimte afdwingen. Dat is in elke sport’, benadrukt hij. ‘In 2020 en 2021 reed hij altijd heel agressief. Slingeren tijdens het remmen en zo’, noemt hij als voorbeeld. ‘Hij heeft dat uitgevonden’, grapt Steiner.

Verstappen en Alonso uit hetzelfde hout gesneden

Die agressiviteit is één van zijn sterke punten, vindt Steiner. ‘Waarom is hij zo goed? Omdat hij dit goed doet en niet gestraft wordt’, geeft hij aan. Daarbij trekt hij ook een parallel met een coureur die nog meer ervaring heeft dan Verstappen en ook niet terugdeinst voor een agressief gevecht. ‘Waarom is Alonso zo goed? Hij is net zo’, observeert Steiner. ‘Alonso is geen pannenkoek. Die wil je niet boos maken’, legt de voormalig Haas-teambaas uit. ‘Max is net zo.’

Steiner komt met advies voor de coureur van McLaren. ‘Wat Lando moet leren, en dat hoort bij je ontwikkeling als coureur, is dat je je punt moet maken’, vindt de Italiaan. ‘Dit hoort erbij. Nu betaalde hij de hoogste prijs met een DNF. Dat had ook Max kunnen zijn’, benadrukt Steiner.’ Toch is hij wel te spreken over het feit dat Norris wilde vechten met Verstappen ‘Maar hij ging wel de strijd aan. Als je de strijd aangaat, krijgt Max vanzelf een keer straf’, voorspelt de voormalig teambaas. ‘Dan wordt hij op zijn plek gezet. Ze zitten op het randje en daarom is het niet zwart-wit’, sluit hij af met zijn oordeel over de situatie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws