Aston Martin wil doen wat McLaren deed: 'Geen twee races op rij met dezelfde auto' Formule 1
Formule 1

Aston Martin wil doen wat McLaren deed: 'Geen twee races op rij met dezelfde auto'

Aston Martin wil doen wat McLaren deed: 'Geen twee races op rij met dezelfde auto'

Na een enigszins teleurstellende negende plek in Bahrein, wist Fernando Alonso deze week meer punten te scoren met een P5. De start van het seizoen is voor het team van Aston Martin een stuk moeizamer dan in 2023, toen ze in zowel Bahrein als Saoedi-Arabië op het podium stonden. ‘We zijn het vijfde team’, zegt Alonso in een interview met Marca.

Wat de AMR24 dan mist? ‘Drie of vier tienden’, luidt het antwoord van de Spanjaard. ‘We moeten verbeteringen doorvoeren die ons drie of vier tienden opleveren. Dan krijgen we meer ritme in de race.’ Waar Aston Martin tussen het 2022-seizoen en het 2023-seizoen een enorme stap wist te zetten, is dit in 2024 voorlopig nog niet gelukt. ‘We zijn het vijfde team. Dat waren we in Abu Dhabi, in Bahrein en dat bleven we hier ook.’

De man uit Oviedo ziet zijn eigen team op het moment vlak achter McLaren en Mercedes rijden. ‘Red Bull en Ferrari lopen misschien nog wel een extra stap voor, dat gaat ons meer werk kosten om bij te halen’ Alonso ziet echter dat er vooruitgang mogelijk is. Ten opzichte van Bahrein is het gat in Saoedi-Arabië namelijk al gekrompen. In Bahrein finishte de tweevoudig wereldkampioen 18 seconden achter Oscar Piastri, ten opzichte van 3 seconden in Saoedi-Arabië. Ook het gat met Max Verstappen werd kleiner en ging van 76 naar 35 seconden. Aston Martin heeft hierbij wel het voordeel gehad dat er in Jeddah minder sprake is van bandendegradatie.

Geen twee races op rij met dezelfde auto

Aston Martin is van plan zichzelf de komende races te verbeteren. ‘We blijven veranderingen brengen. Vorig jaar zagen we een goede auto en tot Canada brachten we geen nieuwe onderdelen’, vertelt Alonso. ‘Dit jaar willen we het tegenovergeselde doen. We willen beginnen met een goede auto als basis en gedurende het jaar updates brengen zoals McLaren dat in 2023 deed’, sluit hij af.

Ook landgenoot en Aston Martin-ambassadeur Pedro de la Rosa beaamt dit. De voormalig coureur legt de strategie van de renstal uit op DAZN F1. ‘We moeten aanpassingen en verbeteringen doorvoeren. Het doel is om niet twee races op rij met dezelfde auto te rijden.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws