Audi bevestigt samenwerking met strategische partner Sauber vanaf 2026 Formule 1
Formule 1

Audi bevestigt samenwerking met strategische partner Sauber vanaf 2026

Audi bevestigt samenwerking met strategische partner Sauber vanaf 2026

Audi gaat het team van Sauber voor het grootste gedeelte overnemen, bevestigt de autofabrikant via haar officiële kanalen. Het was al bekend dat Audi vanaf 2026 haar intrede zou doen in de Formule 1, maar het werd geheim gehouden onder welke constructie dat zou gaan gebeuren. Sauber wordt vanaf 2026, het seizoen dat de nieuwe motorreglementen ingaan, een fabrieksteam van Audi.

De deal tussen Sauber en Audi is al langer het slechts bewaarde geheim in de paddock. Tijdens het Grand Prix-weekend op Spa-Francorchamps maakte de Duitse autofabrikant bekend dat het haar intrede in de Formule 1 zou gaan doen, maar de details werden geheim gehouden. Via meerdere media werd het duidelijk dat Audi een deal had gesloten met Sauber en dat Alfa Romeo dus plaats moest gaan maken voor de Duitse autofabrikant. Dit is nu dus bevestigd.

Sauber wordt vanaf het 2026-seizoen het fabrieksteam van Audi, waarbij de Duitse autofabrikant de motoren zal leveren voor de Zwitserse renstal. De auto zelf zal ontwikkelt worden in Hinwil, terwijl de Audi de motor zal ontwikkelen in Neuberg. De CEO van Audi Formula 1 Racing gaf eerder al aan dat de motorleverancier al goed onderweg was. De ontwikkeling van de krachtbron is al begonnen en Audi hoopt in 2025 haar eerste tests uit te kunnen voeren.

CEO Sauber: 'Audi is de partner voor ons'

Bij Audi is men natuurlijk blij dat de deal rond is. 'Sauber heeft fantastische faciliteiten en natuurlijk hebben ze ook al ervaring door haar vorige samenwerkingen.' Bij de Zwitserse renstal is Finn Rausing ook blij met de toekomstige samenwerking. 'Audi is de beste partner voor de Sauber Group. Het is duidelijk dat beide bedrijven dezelfde visie hebben. We kijken ernaar uit om onze gezamenlijke doelen na te streven en we hopen op een succesvol partnerschap.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws