Barretto: 'Aan de lichaamstaal te zien, gaat Hamilton beter met de druk om dan Verstappen' Formule 1
Formule 1

Barretto: 'Aan de lichaamstaal te zien, gaat Hamilton beter met de druk om dan Verstappen'

Barretto: 'Aan de lichaamstaal te zien, gaat Hamilton beter met de druk om dan Verstappen'

Lawrence Barretto denkt dat Lewis Hamilton de titeldruk beter verwerkt dan Max Verstappen. De ervaren redacteur van Formula 1 is op locatie en zag beide titelconcurrenten praten en rondlopen voorafgaand aan het weekend. Ook stelt hij dat Verstappen zichzelf misschien wel verrast heeft met zijn remactie in Saoedi-Arabië.

De persconferenties in Abu Dhabi stonden uiteraard deels in het teken van wat er de race daarvoor, in Jeddah, gebeurd was. Verstappen trapte op het rechte stuk op de rem, waarna Hamilton op zijn RB16B klapte. 'Verstappen werd er moe van om het er in Abu Dhabi nog over te hebben in de media. Hij wil het achter zich laten', zo vat Barretto de reactie van Verstappen samen.

'Hamilton leek zich comfortabel te voelen en veel zelfvertrouwen te hebben. Aan zijn lichaamstaal te zien, lijkt het of Hamilton beter met de druk omgaat dan Verstappen', voegt hij daaraan toe. Hamilton oogde relaxed, terwijl er bij zijn Red Bull Racing-concurrent toch wat meer vrees is om die titel op het allerlaatste moment nog uit zijn handen te zien glippen.

Barretto begrijpt het verschil in houding tussen de twee heren maar al te goed: 'Dat is begrijpelijk, want Hamilton heeft hier al heel veel ervaring mee.' Voor Verstappen is het de eerste keer dat hij een Formule 1-wereldtitel naar zich toe kan trekken, voor Hamilton zeker niet. Dat zou mee kunnen spelen in de laatste wedstrijd van het jaar, al heeft Verstappen in 2021 al meerdere malen weggewuifd dat die ervaring een voordeel biedt.

Verstappen in Saoedi-Arabië

Ook schijnt Barretto nog even zijn licht op het incident tussen Verstappen en Hamilton op Jeddah Corniche Circuit: 'Ik denk dat Verstappen tot het uiterste gedreven werd, meer dan hij tot op heden ooit gedreven is. Ik denk dat hij op het circuit reageerde op een manier die ook hemzelf verraste. Ik denk dat hij nu bedaard is.' Daarmee lijkt hij ook te suggereren dat Verstappen zeker niet uit is op een crash in Abu Dhabi.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws