Bearman realistisch na droom die uitkwam: 'Ik richt me nu op de Formule 2' Formule 1
Formule 1

Bearman realistisch na droom die uitkwam: 'Ik richt me nu op de Formule 2'

Bearman realistisch na droom die uitkwam: 'Ik richt me nu op de Formule 2'

Oliver Bearman genoot van zijn debuut en zou het niet erg vinden om in Australië weer achter het stuur van de Ferrari-bolide te zitten, maar weet ook dat hij moet focussen op het Formule 2-seizoen. De jonge Brit kondigde voorafgaand aan het seizoen aan dat hij voor de titel wilde gaan, dan kan hij niet teveel races missen.

Bearman mocht Carlos Sainz vervangen tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië nadat de Spanjaard geopereerd moest worden aan een blindedarmontsteking. De 18-jarige deed het uitzonderlijk goed door in de kwalificatie P11 veilig te stellen en in de race als zevende over de streep te komen. Het regende complimenten aan het adres van Bearman, maar hij, en ook Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur weet dat zijn focus nu op de Formule 2 gericht moet zijn. Daarnaast zal Sainz niet een heel seizoen bezig zijn met herstellen.

Alexander Albon onderging vorig jaar dezelfde operatie en hij was er ook na twee weken weer. Er wordt wel gezegd dat Sainz het mogelijk niet redt om in Australië te rijden, maar Bearman weet dat het niet aan hem is om dat te bepalen. 'Carlos ziet er goed uit, en ik ben blij dat hij goed herstelt', zegt Bearman in gesprek met Sky Sports. 'Het was een geweldige kans, maar ik richt me nu op de Formule 2. Ik hoop natuurlijk wel dat ik mezelf met deze race op de kaart heb gezet.' Dat heeft hij absoluut. Het lijkt erop dat Haas een mogelijke bestemming voor hem is in 2025.

'Het is zijn auto en zijn WK'

Sainz begon het jaar sterk met een P3 in de Grand Prix van Bahrein. Hij moest de ronde in Jeddah missen, en dat heeft hem ongetwijfeld punten gekost. Zo heeft het Bearman punten gekost in het Formule 2-kampioenschap. 'Uiteindelijk is het niet mijn beslissing', zegt Bearman op de vraag of hij in Australië Sainz weer vervangt. 'Als Carlos zich goed voelt, en dat hoop ik natuurlijk, zal hij weer in de auto zitten in Melbourne. Uiteindelijk is het zijn auto en zijn WK. Ik wens hem dan ook het beste toe.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws