Dramatische pitstops bij Sauber geen fouten van het team: 'We gaan de onderdelen herzien' Formule 1
Formule 1

Dramatische pitstops bij Sauber geen fouten van het team: 'We gaan de onderdelen herzien'

Dramatische pitstops bij Sauber geen fouten van het team: 'We gaan de onderdelen herzien'

Sauber is druk bezig om haar problemen met de pitstops op te lossen nadat Valtteri Bottas in Bahrein vijftig seconden stilstond voor de garage en het in Jeddah de beurt was aan Guanyu Zhou. De Zwitserse renstal verloor daar veel tijd mee, en dat probleem wil ze direct aanpakken voordat ze neerstrijkt in Australië.

Sauber had zich ongetwijfeld een betere start van het jaar gewenst nadat Bottas een pitstop maakte van vijftig seconden omdat een wielmoer vastzat. Dat overkwam teamgenoot Zhou vervolgens in Jeddah, waar hij 25 seconden verloor. De Chinees was een van de vier coureurs die niet stopten onder de safetycar en hij was op weg om als elfde te finishen. Door zijn lange pitstop ging dat niet door, en werden ze uiteindelijk zeventiende en achttiende. Tot nu toe heeft Sauber nog geen punten gehaald.

'Allereerst is het voor mij erg belangrijk om te zeggen dat het niet de fout is van onze monteurs of het team. Ze leveren echt goed werk', stelt teambaas Alessandro Alunni Bravi in gesprek met Motorsport-Total. 'We weten dat we een probleem hebben, een probleem dat zich in Bahrein voordeed bij de auto van Valtteri en deze keer bij de auto van Zhou.' Het Zwitserse team heeft het onderzocht en werkt eraan om het zo snel mogelijk op te lossen. 'We gaan de onderdelen herzien zodat we het bij de volgende races niet meer hebben.'

Tekst gaat verder onder de foto.

Sauber verloor 75 seconden door pitstopproblemen: 'Cruciaal om dit nu op te lossen'
Met een crash in VT3 en een zeer langzame stop was het voor Zhou een weekend om te vergeten. (Foto: Stake F1 Team Mediahub)

'De potentie om punten te scoren is er'

Het is nogal cruciaal voor Sauber om dit probleem op te lossen. Het lijkt er tot nu toe niet op dat het team instaat is om te vechten voor punten, en met die problemen bij de pitstops al helemaal niet. Bravi denkt toch dat het team snel betere prestaties kan laten zien. 'Voor ons is dit nu cruciaal, want we hadden dit probleem in de laatste twee races. We kunnen het ons echter niet veroorloven om tijdens de race dergelijke problemen te hebben, want de potentie van de auto is er om punten te scoren', benadrukt de Italiaan.

Het verhelpen van het probleem is de focus voor de volgende race in Australië. 'Ik denk dat het duidelijk is dat we nog niet zijn waar we willen zijn', neemt racing director Xavi Pujolar over. 'We moeten nog wat veranderingen doorvoeren voor Melbourne. Want we zijn te kwetsbaar, zou ik zeggen. Met het team en de monteurs is alles in orde, ze leveren goed werk. Maar we hadden opnieuw een probleem. Daarom moeten we dit nu onderzoeken en een oplossing vinden voor de volgende race mee te kunnen vechten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws