Berger ziet voordeel voor Red Bull: 'Sainz wil geen tweede viool spelen' Formule 1
Formule 1

Berger ziet voordeel voor Red Bull: 'Sainz wil geen tweede viool spelen'

Berger ziet voordeel voor Red Bull: 'Sainz wil geen tweede viool spelen'

Gerhard Berger wist vanaf het begin van het seizoen al dat Red Bull Racing en Ferrari een sterk seizoen zouden gaan draaien. Volgens de voormalig Formule 1-coureur zit het geheim van die teams bij hun ingenieurs. Echter denkt Berger wel dat Ferrari het lastig kan gaan krijgen aankomend jaar. De Oostenrijker verwacht dat Sergio Pérez dit seizoen een sleutelrol zal kunnen spelen bij Red Bull.

In de openingsfase van dit seizoen lijken Ferrari en Red Bull de lakens uit te delen. Berger zag dit al aankomen vanaf de testdagen in Barcelona. 'Het werd voor mij al vanaf het eerste moment duidelijk dat Red Bull competitief zou zijn dit jaar', vertelt de voormalig coureur aan Speedweek. 'Dit geldt ook voor Ferrari. Dat komt vanwege de nieuwe reglementen. Beide teams hebben ingenieurs in huis die al gewerkt hebben met grondeffect. Bij Red Bull is dat Adrian Newey en bij Ferrari Rory Byrne.'

Wel stelt Berger dat Red Bull qua coureurs op het moment een streepje voor heeft. Hij denkt dat Carlos Sainz mogelijk te gretig zal zijn dit seizoen en dat Pérez in de afgelopen maanden flink verbeterd is. 'Daarnaast is Pérez ook een echte teamspeler. Dat zie ik niet bij Sainz. Hij heeft nog heel veel ambities binnen Ferrari. Dat gaat heel erg lastig werken en Ferrari kan daardoor in de problemen komen. Sainz is er niet klaar voor om tweede viool te spelen.'

Berger: 'Red Bull en Porsche een zekerheid'

Voor 2026 lijkt het erop alsof Porsche en Audi hun intrede gaan doen in de Formule 1. Porsche lijkt al een partner te hebben gevonden, maar Berger verwacht dat ook Audi snel een team zal vinden om mee samen te werken. 'Ik denk dat Audi momenteel nog drie teams aan het overwegen is. Ik denk dat Sauber momenteel de meest solide basis heeft. Ze doen het heel erg goed met Alfa Romeo. Bovendien heb ik Frédéric Vasseur heel hoog zitten. Porsche zal zeker weten samen gaan werken met Red Bull', aldus Berger.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws