Kritiek komt binnen bij Viaplay-commentator Valkenburg: 'Anders zou ik geen mens zijn' Formule 1
Formule 1

Kritiek komt binnen bij Viaplay-commentator Valkenburg: 'Anders zou ik geen mens zijn'

Kritiek komt binnen bij Viaplay-commentator Valkenburg: 'Anders zou ik geen mens zijn'

De Nordic Entertainment Group heeft met de komst van Viaplay, en het verkrijgen van de rechten voor de Formule 1, ook twee andere commentatoren in dienst genomen voor de sport. Olav Mol was jaren lang de stem van de koningsklasse van de autosport, maar dit jaar zitten Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk achter de microfoons. Dat is niet zonder moeilijkheden gegaan voor de commentatoren, maar tot nu toe staan ze volledig achter de genomen stap.

De meeste mensen hadden verwacht dat Mol en Jack Plooij mee zouden gaan naar Viaplay. Uiteindelijk bleek Valkenburg degene te zijn die de schoenen van Mol moest vullen. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. 'Nee, want hoeveel kansen ga je nou krijgen?', stelt de commentator bij Nu.nl. 'Er was geen mogelijkheid dat ik hier nee tegen zou zeggen. Met alles wat erbij komt kijken.'

'Dit is het hoogst haalbare wat je op autosportgebied kan doen', vervolgt Valkenburg. Samen met Heemskerk heeft hij al bij meerdere sporten commentaar mogen geven. Echter kan niks tippen aan de Formule 1. 'Ik heb ook de Olympische Spelen gedaan, maar dit is van een totaal andere orde. Dit is zo intens en dat week in week uit', aldus Valkenburg.

Kritiek op Viaplay

Ondanks de mooie stap naar Viaplay hebben de commentatoren al veel kritiek gekregen. Valkenburg probeert er niet te veel aandacht aan te schenken. 'Je bent geen mens als het niets met je doet. We moeten het vooral niet te groot maken. Iedereen krijgt te maken met heftige reacties. Als parlementslid of staatssecretaris kom je pas echt aan de beurt. We zijn met een nieuw project bezig en ik merk dat ik elke sessie comfortabeler word in mijn rol. Ik ben er zelf heel erg positief over.'

De Nederlandse Formule 1-kijker mist vooral de stem van Mol bij Viaplay. Valkenburg sprak met zijn collega tijdens de openingsfase van het seizoen. 'Ik sprak hem op het circuit van Bahrein, even kort. Precies zoals het moest zijn. Als ik in zijn positie had gezeten, had het mij ook zeer gedaan. Maar dit is ook hoe de wereld werkt', concludeert Valkenburg.

Heb je al Viaplay? Klik hier om te bestellen of bekijk alle aanbieders!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws