Button stipt verschil Verstappen en Leclerc aan: 'Max heeft echt een unieke stijl' Formule 1
Formule 1

Button stipt verschil Verstappen en Leclerc aan: 'Max heeft echt een unieke stijl'

Button stipt verschil Verstappen en Leclerc aan: 'Max heeft echt een unieke stijl'

Jenson Button ziet een duidelijk verschil tussen Max Verstappen en Charles Leclerc. De twee coureurs, respectievelijk rijdend voor Red Bull Racing en Ferrari, lijken momenteel de titelstrijd met elkaar uit te gaan vechten. Button ziet dat Verstappen hierin een veel agressievere aanpak hanteert dan Leclerc, die juist wat kalmer is in de ogen van de enkelvoudig wereldkampioen. Daarnaast hebben de coureurs weinig geheimen voor elkaar, aangezien ze elkaar al kennen van hun kartdagen.

Verstappen heeft meermaals complimenten en kritiek mogen ontvangen vanwege zijn agressieve rijstijl. Button is fan van de unieke aanpak van de regerend wereldkampioen. 'Max gaat voor elke mogelijkheid', stelt de Brit vast bij Total-Motorsport.com. 'Hij is iets agressiever dan Leclerc wanneer hij inhaalt. Het werkt wel voor hem. Hij heeft een unieke stijl en dat maakt hem zo anders. Wat Max kan doen met een auto met een slechte balans is echt ongekend. Dat zien we nu al jaren.'

Button ziet in Leclerc juist het tegenovergestelde. 'Charles is heel erg kalm, ondanks dat Max alles op alles zet. Leclerc is heel erg sterk. Zeker in een competitieve auto als die van Ferrari.' De voormalig Formule 1-coureur verwacht dan ook dat de twee rijders het met elkaar uit moeten vechten. 'Het zal lastig zijn om Charles te verslaan, maar als één iemand dat kan dan is dat Verstappen.'

Button: 'Leclerc begrijpt Verstappen'

De coureurs van Red Bull en Ferrari zijn elkaar al een paar keer tegengekomen op de baan. In Bahrein, Saoedi-Arabië en tijdens de sprintrace in Imola hebben de coureurs een aantal gevechten uitgevochten. 'Het is geweldig dat deze twee coureurs nu met elkaar strijden. Ze kennen elkaar nu al jaren. Al sinds hun dagen in karting racen ze tegen elkaar en daar hebben ze veel incidenten gehad. Charles begrijpt Max dan ook beter dan dat Lewis Hamilton bijvoorbeeld doet', concludeert Button.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws