Beslissing over teamgenoot Verstappen aanstaande?: 'Denk dat wij dan zelf een goed beeld hebben' Formule 1
Formule 1

Beslissing over teamgenoot Verstappen aanstaande?: 'Denk dat wij dan zelf een goed beeld hebben'

Beslissing over teamgenoot Verstappen aanstaande?: 'Denk dat wij dan zelf een goed beeld hebben'

Red Bull Racing zal volgens Helmut Marko rond de Grand Prix van Spanje wel een 'duidelijk beeld' moeten hebben van de coureur, die in 2025 het tweede stoeltje naast Max Verstappen bij de Oostenrijkse renstal zal innemen. Daarmee wil de 81-jarige adviseur overigens niet zeggen dat er dan ook meteen een aankondiging volgt.

Aan het einde van het seizoen loopt de huidige verbintenis van Sergio Pérez bij Red Bull af en tot op heden is er nog niks over de toekomst van de Mexicaan bekendgemaakt. Teambaas Christian Horner stelde eerder echter al wel dat een beslissing snel zal volgen en in een exclusief gesprek met Motorsport.com geeft Marko nu een wat concreter antwoord.

'Ik denk dat we richting Barcelona wel een duidelijk beeld hebben', onthult de Oostenrijker, die desgevraagd meteen stelt dat dit niet betekent dat de beslissing dan ook gelijk wereldkundig wordt gemaakt. 'Ik denk dat wij dan in ieder geval zelf een goed beeld hebben', lacht de 81-jarige.

Kansen Pérez

Pérez hoopt zelf op een langer verblijf bij de kampioensformatie, maar om een nieuw contract te verdienen, zal hij constant moeten blijven presteren. 'Hij maakte in Imola een fout in bocht zeven waarmee hij drie tienden verloor. Zonder dat moment had hij wel in Q3 gezeten. Zoiets mag eigenlijk niet gebeuren, maar het gebeurt toch. Maar goed, het is nu geen structureel probleem', blikt Marko nog even terug op het voor Pérez mislukte weekend in Imola.

Desondanks is Marko over het algemeen tevreden over de prestaties van de Mexciaan. 'Pérez is snel genoeg en hij heeft laten zien dat zijn kwalificaties ook zijn verbeterd. Het constructeurskampioenschap is zowel qua geld als prestige erg belangrijk voor ons. We hebben de tweede auto daardoor wel vooraan nodig, maar tot dusver heeft Pérez zijn taak goed vervuld', aldus Marko, die hiermee niet meteen wil zeggen dat Pérez de beste kansen op het tweede stoeltje voor 2025 heeft. ''Ik zou niet zeggen dat hij op poleposition staat, maar hij zit wel in een goede positie.'

Wat moet Tsunoda nog doen?

Een andere kandidaat voor het stoeltje naast Verstappen zou Yuki Tsunoda kunnen zijn. De Japanner, die voor het zusterteam van Red Bull rijdt, is bezig aan een uitstekend seizoen, zo ziet ook Marko. 'We moeten stellen dat dit het eerste seizoen is waarin Yuki echt constant snel is en ook zijn emoties onder controle heeft, wat tot dusver het grootste probleem is geweest. Hij heeft altijd wel glimpen van zijn snelheid laten zien, maar dit jaar is hij op China na echt constant snel. Hij heeft het nu zes races bewezen en dat verandert natuurlijk zijn profiel.'

Toch moet de Japanner volgens Marko nog meer laten zien, wil hij de gewenste promotie kunnen maken. 'Hij moet over een langere periode constant zijn', zegt Marko, die daarmee lijkt te willen zeggen dat Red Bull Tsunoda mogelijk eerder in 2026 overweegt, mocht de Japanner zijn huidige vorm vast weten te houden. 'Zoiets, ja', zegt Marko tot slot.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws