Albers haalt uit naar Red Bull en Pérez: 'Ik ben elke keer weer verrast dat ze dat niet zien' Formule 1
Formule 1

Albers haalt uit naar Red Bull en Pérez: 'Ik ben elke keer weer verrast dat ze dat niet zien'

Albers haalt uit naar Red Bull en Pérez: 'Ik ben elke keer weer verrast dat ze dat niet zien'

Christijan Albers kreeg afgelopen weekend opnieuw de bevestiging van wat hij al geruime tijd roept: Sergio Pérez komt snelheid te kort en is daarom een probleem voor Red Bull Racing. Nu de concurrentie de kloof naar het Oostenrijkse team flink heeft weten te verkleinen en misschien zelfs wel heeft gedicht, wordt de zwakte van de Mexicaan zeer duidelijk, zo stelt Albers.

In Miami en in Imola werd duidelijk dat Red Bull niet meer het dominante team van eerder dit seizoen was. McLaren lijkt het gat met de kampioensformatie te hebben gedicht en in Miami wist het Britse team de nagenoeg onklopbare Max Verstappen zelfs een nederlaag toe te dienen. Ook in Imola kwam de renstal uit Woking dichtbij, maar Lando Norris kwam naar eigen zeggen een aantal ronden te kort voor de zege.

Red Bull-teamgenoot Pérez speelde in beide weekenden slechts een bijrol en vooral met zijn optreden in Imola bewees de Mexicaan volgens Albers maar weer eens dat hij een probleem voor Red Bull vormt. 'Dit is nu precies waar we het altijd over hebben gehad. Als Red Bull niet competitief is, dan heb je gewoon een probleem met zo'n teamgenoot', zegt Albers in de podcast van De Telegraaf. 'Ik ben elke keer weer verrast dat ze (de Red Bull-top, red.) dat niet zien. Ik vraag me af hoe die analyse intern bij Red Bull wordt gedaan', aldus een kritische Albers.

Luxepositie

In de afgelopen seizoenen konden Verstappen en Pérez over een dominante bolide beschikken en mocht de 34-jarige uit Guadalajara geregeld met zijn teamgenoot mee naar het podium. Dat was ook in het begin van 2024 nog het geval, maar nu de concurrentie dichterbij komt, lukt het de zesvoudig Grand Prix-winnaar niet meer. 'Nu heb je continu die overmacht gehad, omdat je gewoon een goede auto hebt gebouwd. Dan staat Max vooraan en dan heb je de mogelijkheid dat Pérez hem ook op de eerste startrij zet. Nou lukt dat heel vaak niet, hij staat ook wel eens vierde of vijfde. Maar hij staat nog wel vooraan', wijst Albers op de situatie in de periode van de dominantie van Red Bull.

'Maar als je op een gegeven moment niet meer in die luxepositie zit, en dat roep ik al twee à drie seizoenen, , dan heb je wel echt een probleem', vervolgt Albers zijn verhaal. 'Hij mist gewoon de snelheid en dan zie je dus ineens dat hij er niet meer bij staat. Dan heb je dus gewoon echt een probleem. Eén coureur kwalificeert zich op P1 en de ander op P11. Dat is niet een klein beetje, dat is gewoon te veel', is Albers duidelijk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws