BILD: 'Red Bull krijgt in 2026 mogelijk Audi-motoren, Porsche naar McLaren' Formule 1
Formule 1

BILD: 'Red Bull krijgt in 2026 mogelijk Audi-motoren, Porsche naar McLaren'

BILD: 'Red Bull krijgt in 2026 mogelijk Audi-motoren, Porsche naar McLaren'

De Formule 1 krijgt in 2026 mogelijk twee nieuwe motorfabrikanten: Audi en Porsche. Dat meldt BILD maandagavond. Mochten de twee fabrikanten de sport betreden, dan liggen volgens dat medium samenwerkingen met Williams (Audi) en McLaren (Porsche) in het verschiet. Ook Red Bull Racing wordt in de wandelgangen genoemd, al betreffen het vooral nog geruchten.

Dat Audi en Porsche de Formule 1 zouden betreden werd eind september ook al in de wandelgangen gehoord. Nu worden voor het eerst ook concrete samenwerkingen genoemd, waarbij die met Williams en McLaren het meest aannemelijk lijken. Beide teams worden nu nog van krachtbronnen voorzien door Mercedes, maar dat zou dan per 2026 niet meer het geval zijn. Mochten de geruchten kloppen, dan krijgt Williams een Audi-motor en McLaren een Porsche-motor. Tussen 1984 en 1987 reed de Britse renstal ook al met een Porsche-krachtbron, maar die had toen TAG als naamgever.

Er wordt echter ook een andere naam genoemd als mogelijke partner van Audi, al lijken die geruchten wat hardnekkiger. Red Bull Racing en zusterteam AlphaTauri zouden dan vanaf 2026 gebruikmaken van Audi-motoren. Deze jaargang maakt en levert Honda nog de motoren, maar de Japanse fabrikant stopt ermee na dit seizoen. Vanaf 2022 neemt Red Bull de boedel van Honda over en gaat het in eigen beheer verder met de ontwikkeling van de motoren. Mochten de geruchten kloppen, dan neemt Audi die taak over vanaf 2026.

Porsche en Audi aanwezig bij topoverleg

Niets van de geruchten is nog officieel bevestigd, al waren Audi en Porsche, beide fabrikanten vallen onder Volkswagen overigens, wel aanwezig bij een topoverleg eind juni over de toekomst van de Formule 1-motoren. Door het budgetplafond, de mindere complexiteit van de motoren en de daarmee gepaarde verdwijning van de MGU-H zouden factoren zijn voor Audi en Porsche om de sport te betreden.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws