Binotto nuanceert prestatie Mercedes: 'Nog steeds zeven tienden achterstand' Formule 1
Formule 1

Binotto nuanceert prestatie Mercedes: 'Nog steeds zeven tienden achterstand'

Binotto nuanceert prestatie Mercedes: 'Nog steeds zeven tienden achterstand'

Mattia Binotto feliciteert Mercedes met het behaalde resultaat tijdens de Grand Prix van Spanje. Toch is de teambaas van Ferrari niet volledig onder de indruk van de Duitse renstal. De Italiaan zag dat George Russell en Lewis Hamilton nog steeds een grote achterstand hadden tijdens de kwalificatie en de race. Hij vergelijkt het met de prestaties van Ferrari in 2021.

Mercedes had in de eerste vijf races van het seizoen een flinke achterstand op Ferrari en Red Bull Racing. De auto stuiterde nog heel erg veel, waardoor de renstal niet het maximale uit haar auto kon halen. In Spanje leken de problemen van Mercedes verdwenen te zijn, waardoor het team een goed resultaat wist te boeken met een podium voor Russell. 'Ik denk dat ik ze eerst maar moet feliciteren, want ze lijken de auto te hebben hersteld en meer snelheid te hebben gevonden', wordt de teambaas van Ferrari geciteerd door Motorsport.com.

Desalniettemin nuanceert Binotto de prestaties van Mercedes van afgelopen weekend. 'In de kwalificatie waren ze zeven tienden langzamer en het is een best kort circuit. In de race finishten ze ruim dertig seconden achter Verstappen en dat had veertig seconden kunnen zijn als Charles (Leclerc, red.) de race had uitgereden. Veertig seconden over 66 ronden is nog steeds zeven tienden per ronde. Dat is best significant en te vergelijken met de achterstand van Ferrari vorig jaar.'

Horner rekent Mercedes nog tot titelkandidaten

Christian Horner denkt dat Mercedes het tij nog heel makkelijk kan keren. De Brit neemt zijn eigen renstal als voorbeeld. 'Ik schrijf Mercedes nog niet af. Er zijn nog heel veel punten die ze nog steeds kunnen verdienen. Na Australië kwamen we thuis met veertig punten achterstand en we gaan naar Monaco met een voorsprong van zes punten. Dat laat zien dat het in de Formule 1 heel snel kan omdraaien', besluit Horner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws