Isola denkt dat Mercedes-opleving in Barcelona geen toevalstreffer is Formule 1
Formule 1

Isola denkt dat Mercedes-opleving in Barcelona geen toevalstreffer is

Isola denkt dat Mercedes-opleving in Barcelona geen toevalstreffer is

Pirelli-topman Mario Isola verwacht niet dat het sterke optreden van Mercedes tijdens de Grand Prix van Spanje een eenmalig fenomeen is. De Duitse renstal lijkt weg te zijn getrokken bij het middenveld, en richting Ferrari en Red Bull Racing toe te kruipen. In de afgelopen races waren het met regelmaat de banden die Mercedes een goed eindresultaat kostten. Het team wist immers maar lastig temperatuur in het rubber te krijgen.

Dit was in Barcelona lang niet zo’n groot probleem als in de afgelopen races. De buitentemperatuur lag boven de dertig graden, en de Spaanse zon stond een volle dag op het asfalt. Bij de start van het evenement lag de asfalttemperatuur dan ook op bijna vijftig graden. Tijdens de kwalificatie was het eveneens warm. Juist op zaterdag kwam Mercedes dit jaar al geregeld pace tekort door suboptimale opwarmronden, waarna de Grand Prix zelf een onnodig zware strijd werd.

Dat de baantemperatuur hoog lag in Barcelona kan dus een verklaring vormen voor de opleving van Mercedes. F1Maximaal.nl vroeg Isola of hij zich kon vinden in deze gedachtegang. ‘Nee, ik denk dat het vooral een kwestie van leren is’, suggereerde de Italiaan. ‘Wanneer de teams van ons een nieuw product ontvangen, moeten ze leren hoe ze daar mee om moeten gaan. In Barcelona zijn de teams daarnaast met upgradepakketten gekomen. Dat zal ongetwijfeld ook een rol hebben gespeeld.’

Isola: ‘Weet zeker dat Mercedes overweegt hoe ze het maximale uit de banden kunnen halen met upgrades’

‘Ik weet zeker dat ze bij het creëren van deze upgrades, en dan heb ik het niet enkel over Mercedes, maar alle andere teams ook, overwegen hoe ze het maximale uit de banden kunnen halen. Dat kan namelijk een voordeel bieden’, suggereert Isola. Hij sluit dus niet uit dat Mercedes middels haar wijzigingen aan de W13 iets ontgrendeld heeft waarmee de bolide van Lewis Hamilton en George Russell minder moeite heeft met het op temperatuur brengen van de banden. ‘Ze kijken naar hoe ze meer downforce kunnen produceren, maar ook naar de manier waarop je de banden gebruikt. Dat speelt bij het brengen van upgrades wel degelijk een rol.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws