Bleekemolen ziet prima tempo bij De Vries: 'Zeker in het midden van de race was de snelheid gewoon oké' Formule 1
Formule 1

Bleekemolen ziet prima tempo bij De Vries: 'Zeker in het midden van de race was de snelheid gewoon oké'

Bleekemolen ziet prima tempo bij De Vries: 'Zeker in het midden van de race was de snelheid gewoon oké'

Jeroen Bleekemolen vindt dat Nyck de Vries een prima race heeft gereden. De AlphaTauri-coureur bleef tijdens de VSC op de baan, terwijl veel van zijn directe concurrenten, waaronder teamgenoot Yuki Tsunoda, hun teams opzochten voor een setje van de zachte banden. Bleekemolen kan de keuze om buiten te blijven wel begrijpen.

'Er gingen heel veel auto's om hem heen naar binnen tijdens de VSC voor nieuwe banden', begint Bleekemolen in de NOS Formule 1-podcast. 'Dat deed hij (De Vries, red.) niet en ik vond dat ook wel weer een goede gok, want hij kwam er wel voor te rijden. Wie weet lukt het dan wel, maar nu eindigde hij uiteindelijk wel weer op dezelfde plek.'

Het viel Bleekemolen op dat de snelheid van De Vries bij vlagen prima was. 'Zeker in het midden van de race was de snelheid gewoon oké. Op een gegeven moment heb ik hem een rondje of vijf zitten volgen en toen reed hij rond de negende plek qua rondetijd. Vanaf Bottas, die achtste of negende lag, reed hij een paar rondjes achter elkaar de snelste tijden, dus gewoon echt wel oké.'

Lammers: 'De Vries zal van binnen niet tevreden zijn'

Jan Lammers denkt dat de race in Bahrein voor De Vries ook een beetje een race was om een beeld te krijgen over hoe hij ervoor staat. 'Voor hem is het echt zo'n 'intake-race'. Hij (De Vries, red) wil zelf even meemaken hoe hij het fysiek gaat ervaren. Hij heeft voldoende lichtpuntjes gehad, maar ik denk dat hij van binnen niet tevreden zal zijn. Hij heeft echter wel voldoende punten, waar hij op voort kan borduren. Hij moet natuurlijk ook zijn team goed aan kunnen sturen en daar heb je zo'n race voor nodig. Zo vergaart hij meer kennis en dan kan hij ook betere vragen stellen en alerter zijn op de strategie', denkt de oud F1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws